ÜSKÜDAR-ÜMRANİYE-ÇEKMEKÖY METRO HATTI İKİNCİ ETABI AÇILIYOR

ÜSKÜDAR-ÜMRANİYE-ÇEKMEKÖY METRO HATTI İKİNCİ ETABI AÇILIYOR
Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Pazar günü açılışı yapılacak olan Üsküdar- Ümraniye- Çekmeköy- Sancaktepe Metro Hattı’nın ikinci etabı için devam eden hazırlıkları yerinde inceledi.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Pazar günü Çekmeköy Madenler Meydanı’nda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açılışı gerçekleştirilecek olan Üsküdar- Ümraniye- Çekmeköy- Sancaktepe Metro Hattı’nın ikinci etabı için devem eden hazırlıkları yerinde inceledi. İnceleme esnasında Başkan Hasan Can’a,  AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Salih Kırıcı, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcıları, Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Şahmettin Yüksel ve Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları eşlik etti
PAZAR GÜNÜ AÇILIYOR!
"Metroyu bitirdik, en son bittikten sonra deneme sürüşü ve sertifikalandırma da bitti. 21 Ekim Pazar günü saat 15.30'da açıyoruz. İstanbullulara hayırlı olsun. İlk defa Türkiye'de sürücüsüz metro olarak Üsküdar Ümraniye metrosunu açmıştık. Şimdi ikincisi olan Ümraniye-Çekmeköy hattını açmış olacağız. Pazar günü itibariyle işlemeye başlayacak. Metro açıldığı zaman o hattın artık ulaşım aksları yeniden şekillenecek. Gerek belediye otobüslerinin metroya ulaşım şekli, gerekse diğer toplu taşıma araçları da şekillenecek. O hatta çok ciddi bir rahatlama olacak" dedi.
BAŞKAN ERDOĞAN DA AÇILIŞA KATILACAK
Metro hattının açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapılacağını söyleyen Başkan Uysal, "Üsküdar Ümraniye metro hattımız geçtiğimiz aralık ayında açılmıştı. Şuanda Ümraniye Çekmeköyhattı açılacak. 21 Ekim Pazar günü saat 15.30'da Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla Madenler Durağı'nda metro istasyonunun üzerindeki meydanda açılış yapacağız.
TOPLAM 16 DURAK OLACAK
Bütün İstanbulluları açılışımıza bekliyoruz. İstanbul'umuza hayırlı olsun. Öncesinde Üsküdar-Ümraniye olarak 9 durağımız vardı. Şu anda 7 durak açılacak, toplamda 16 durak olacak. İstanbul'da yoğunluk bakımından en yoğun olan hatlardan bir tanesi" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir