ÜMRANİYESPOR PLAY-OOF’TA KAYBETTİ

ÜMRANİYESPOR PLAY-OOF’TA KAYBETTİ
Spor Toto 1. Lig play-off yarı final rövanş maçında Ümraniyespor, ilk maçta 4-3 mağlup olduğu Erzurumspor’u ağırladı. Konuk ekip Erzurumspor, İstanbul deplasmanında 2-1'lik skorla galip geldi ve play-off'ta finale kaldı.

MAÇTAN NOTLAR
Karşılaşmanın ilk yarısı düşük tempoda geçti. Ümraniyespor, rakip kale önünde pozisyonlar bulsa da skoru değiştirmeyi başaramadı ve mücadelenin ilk 45 dakikası 0-0'lık eşitlikle sonuçlandı.
Erzurumspor, ikinci yarının başlarında öne geçti. Dakikalar 57'yi gösterdiğinde konuk ekipte Burhan Eşer, rakip fileleri havalandırdı. Karşılaşmanın hakemi Mustafa Öğretmenoğlu, bu pozisyonda topun çizgiyi geçip geçmediğini teyit edebilmek için Video Yardımcı Hakem Uygulaması (VAR)'na başvurdu. Öğretmenoğlu, VAR sistemiyle topun çizgiyi geçtiğini tespit etti ve golü verdi. Konuk ekip böylece maçta 1-0 öne geçti.
Ümraniyespor, 90+2'nci dakiklada attığı golle ümitlendi! Ev sahibinde rakip fileleri havalandıran isim Merthan oldu. 
Erzurumspor, mücadelenin son dakikalarında Demba Savage ile bir gol daha buldu ve sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı.  Konuk ekip seriyi 6-4 önde tamamlayarak finale yükselen ilk takım oldu. 
GÜNÜN DİĞER MAÇNDA BOLUSPOR, GAZİŞEHİR GAZİANTEP'İ AĞIRLAYACAK
Günün diğer karşılaşmasında ise Boluspor, deplasmanda 1-0 yenildiği Gazişehir Gaziantep'i konuk edecek. Bolu Atatürk Stadı'nın ev sahipliği yapacağı müsabakanın başlama saati 20.00. BŞB Erzurumspor'un play-off finalindeki rakibi, Boluspor-Gazişehir Gaziantep maçının sonucuna göre belli olacak. Boluspor - Gazişehir eşleşmesinde turu geçen kulüp, Erzurumspor'la 19 Mayıs Cumartesi günü Bursa'da Süper Lig'e yükselen üçüncü takım olmak için mücadele edecek.
İLK MAÇTA DA VAR DEVREDEYDİ
Erzurumspor'un 4-3 kazandığı play-off yarı final ilk maçında da VAR sistemi uygulanmış ve Türkiye'de bir ilk yaşanmıştı. İlk mücadelenin 64. dakikasında ceza sahasının solunda gelişen pozisyonda Büyükşehir Belediye Erzurumsporlu futbolcular, hakeme penaltı itirazları yapmıştı. Hakem Arda Kardeşler, Video Yardımcı Hakem Uygulaması'na başvurmuş ve Türkiye'de ilk kez VAR sistemi uygulanmıştı. Arda Kardeşler, pozisyonu izledikten sonra ev sahibi lehine penaltı kararı vermişti. Topun başına geçen Mert Nobre, hata yapmamış ve takımını 3-2 öne geçiren golü atmıştı.
Play-off maçlarının tamamında VAR sistemi çevrim içi olarak ilk kez kullanılmıştı ve bu da Türk futbol tarihinde bir ilk oldu. Bunun için karşılaşmalar öncesinde statü değişikliği de yapılmıştı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir