ÜÇ AYRI KURUM 'TL' DEDİ

ÜÇ AYRI KURUM 'TL' DEDİ
EPDK, doğalgaz dağıtım ihalelerine dolar yerine TL ile çıkma kararı aldı. Savunma Sanayii Destekleme Fonu'na ait döviz birikimi de TL'ye çevrildi.

4.5G ihalesinin son ödemesi de lira ile yapılacak.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "TL'ye geçin" çağrısının ardından kurumlar harekete geçmeye devam ediyor. Dolar karşısında Türk lirasının değer kaybının önüne geçmek için kamuda peş peşe adımlar atılmaya başlandı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, doğalgaz dağıtım ihalelerine dolar yerine Türk Lirası cinsinden çıkma kararı aldı. Savunma Sanayii Destekleme Fonu'na ait döviz birikimi de TL'ye çevrildi. 4.5G ihalesinin son ödemesinin de lira ile yapılmasına karar verildi.
DOĞALGAZ İHALESİ TL İLE YAPILACAK
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), doğalgaz dağıtım ihalelerine dolar yerine Türk Lirası cinsinden çıkma kararı aldı. Karar çerçevesinde, yakında yapılması planlanan Tunceli, Ağrı ve Doğubayazıt doğalgaz dağıtım ihaleleri Türk Lirası cinsinden gerçekleştirilecek.
SAVUNMA FONU BİRİKİMİ TL'YE DÖNDÜ
Milli Savunma Bakanlığı, Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nın kullanımındaki Savunma Sanayii Destekleme Fonu'na ait döviz birikiminin bugün itibarıyla Türk Lirası'na çevrildiğini açıkladı.
Fona ait 262,7 milyon dolar ve 31,3 milyon euro bugün itibariyle TL'ye çevrildi. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı da dün yaptığı açıklamada ihalelerin TL ile yapılacağını duyurmuştu.
MSB açıklamasında şöyle denildi:
"Sayın Cumhurbaşkanımızın 'dövizden Türk Lirası'na dönüş çağrısı' çerçevesinde, Bakanlığımıza bağlı Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nın kullanımında olan Savunma Sanayii Destekleme Fonuna ait 262,7 milyon ABD Doları ile 31,3 Milyon Avro bugün itibarıyla Türk Lirası'na çevrilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."
4.5G ÖDEMESİ DE LİRAYLA
Ağustos 2015'te gerçekleşen 4.5G ihalesinde paketler için ihale değeri toplamda 3.96 milyar avroya (Yaklaşık 13 milyar TL) ulaşmıştı. Alınan kararla 4.5G ihalesinin son ödemesinin lira ile yapılmasına karar verildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir