TUZLA’DA SAĞLIKLA İLGİLİ HİZMET AÇIĞI KALMAYACAK

TUZLA’DA SAĞLIKLA İLGİLİ HİZMET AÇIĞI KALMAYACAK
Tuzla’yı yakından bilen Başbakan Binali Yıldırım, “Tuzla, Anadolu’nun açılan kapısıdır. Belediye Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı da ilk günden beri güzel hizmetler yapıyor. Tuzla'nın benim için ayrı bir önemi var” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Tuzla’da Okan Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin açılışını gerçekleştirdi. Törene Başbakan Yıldırım’ın yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, milletvekilleri, eski başbakanlardan Mesut Yılmaz, Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Yıldırım, Tuzla'daki Okan Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, bugün Okan Üniversitesi bünyesinde hizmet verecek 250 yatak kapasiteli bir hastanenin açılışını gerçekleştirdiklerini söyledi.
Hastanenin, 50 bin metrekare alana sahip, en ileri teknolojiyle donatılmış, kurumun Türkiye'deki sağlık atılımlarının yeni bir örneği olduğunu ifade eden Yıldırım, eserin önce üniversiteye, daha sonra da ilçeye ve tüm İstanbul'a hayırlı olmasını diledi. Yıldırım, açılışı gerçekleştirilen hastanenin 250 yataklı olduğunu aktararak, "Çok modern, çok gelişmiş tesisleri var. 10 ameliyathane var, 47 yoğun bakım ünitesi var. Hastane mahal olarak, yer olarak çok kritik bir konumda. Çünkü Tuzla ilçemizin kalbinde. Tuzla, Anadolu'nun açılan kapısıdır. Tuzla tersaneciliğin, sanayinin, hayatın birçok alanında çok yoğun bir yerleşimin olduğu önemli bir ilçemiz. Belediye başkanımız da ilk günden beri güzel hizmetler yapıyor. Tuzla'nın benim için ayrı bir önemi var, çok fazla hemşehrim oturur burada. Ama daha önemlisi, ben ilk adaylığımda kampanyayı burada yaptım ve ilk seçim sonuçlarını da Tuzla Belediyesi'nin yakınında seçim irtibat büromuz vardı, Şadi başkanla ve diğer arkadaşlarla beraber orada takip ettik. Dolayısıyla bu ilçenin karış karış her tarafını dolaştım, bilirim, evim de burada." ifadelerini kullandı. 
TUZLA’DA SAĞLIKLA İLGİLİ HİZMET AÇIĞI KALMAYACAK
Başbakan Binali Yıldırım, Tuzla'da Sağlık Bakanlığının 400 yataklı bir hastane daha yaptığını ifade ederek, "O da açıldığı zaman artık Tuzla'da sağlıkla ilgili bir hizmet açığı kalmayacak. Daha birçok belki başka ilçelerden de buraya gelenler olacak. Bu hastaneler oralara da destek verecekler. Biz hep bir şey söylüyoruz, 'İşimiz hizmet, gücümüz millet'. Bu düşünceyle hep çalışıyoruz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Başbakan Yıldırım'a hediye takdim edilen tören, aile fotoğrafı çekimiyle sona erdi. Daha sonra Yıldırım ve beraberindekiler hastaneyi gezdi. 
15 TEMMUZ GAZİSİ ÜZEYİR CİVAN, BAŞBAKAN YILDIRIM’I DUYGULANDIRDI
Başbakan Binali Yıldırım, Okan Üniversitesi Hastanesi’nin açılışının ardından AK Parti Tuzla İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti. Başbakan Yıldırım’ı Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, AK Tuzla İlçe Başkanı Sebahattin Demirci ve teşkilat üyeleri karşıladı. Ziyarete, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş ve bazı milletvekilleri eşlik etti. Başbakan, AK Parti Tuzla İlçe Başkanlığı Konferans Salonu’nda kendisini bekleyen Tuzlalılar’a seslendi. 
Konuşmasında Kılıçdaroğlu’nu başkanlık sistemi tartışmaları üzerinden eleştiren Yıldırım, "Sayın Kılıçdaroğlu, rejim tartışması 1923’te bitti. Türkiye ’Cumhuriyet’ dedi, rejimini seçti. Rejim değiştiren yok. Şunu bir anla artık. Değişen sadece hükümet sistemi. Hükümet sistemi de aynen belediye başkanlığı gibi. İşi büyütmeye lüzum yok. 80 senedir Türkiye’de belediyeler seçiliyor. Türkiye bölündü mü? İstanbul’un büyükşehir belediyesi var. Meclisi de var. Belediye başkanı seçiliyor. Aynı gün meclisi de seçiliyor. Şimdi de aynısı olacak. Hem meclis seçilecek hem cumhurbaşkanı seçilecek. Aynı gün seçilecek. Onun için millete korku pompalamaya gayret ediyor, kafa karıştırıcı laflar ediyor. ’Rejimi değiştirmem, rejim tehlikede, Türkiye bölünecek.’ Siz değil miydiniz ’başkanlık gelirse Türkiye bölünür’ diyen. Başkanlık mutlak tek başına iktidar demek. Güçlü siyasi irade demek. Başkanlıkta koalisyon yok. Koalisyon olmayınca artık CHP’nin umudu da yok. Bir umudu koalisyon ortağı olmak. Şimdi bakıyor bu sistemde o da gidiyor. Böyle yapacağına çalış milletin gözüne gir. Millet ’hadi bir de seni deneyelim’ der belki" ifadelerini kullandı.
Başbakan Yıldırım, konuşmasının ardından 15 Temmuz gecesi Tuzla’da yaşanan olaylarda darbeci askerlerin kurşunuyla kolunu kaybeden Üzeyir Civan’ı kürsüye davet etti. Kızıyla birlikte kürsüye çıkan Gazi Civan, o gece neler yaşadıklarını anlattı. Civan, “Ben kolumu kaybettim ama vatanımı kaybetmedim. Keşke bin kolum olsa da vatan uğruna feda etsem” dedi.
Bu esnada Başbakan ve salondakilerin duygulandıkları görüldü. Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz Gazisi Üzeyir Civan’a Türk Bayrağı hediye etti. 
BAŞKAN YAZICI VE EŞİ, BAŞBAKAN YILDIRIM’A TEŞEKKÜR ETTİ
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, ilçeye yapılan hizmetlerden dolayı Başbakan Binali Yıldırım’a üzerinde Osmanlı dönemine ait desenler bulunan çini ibrik hediye etti. 

untitled-2errt.gifuntitled-2retewtewt.gif

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir