Tuzla’da Balık denetimine sıkı takip

Tuzla’da Balık denetimine sıkı takip
1 Eylül itibariyle su ürünleri av sezonunun açılmasıyla beraber Tuzla Belediyesi Zabıta Ekipleri ve Tuzla İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri denetimleri sıklaştırdı. Bu kapsamda semt pazar yerleri ve dükkânlarda satılan balıkların boyları tek tek ölçü

Tüm Türkiye’de 1 Eylül itibarıyla balık av sezonu açıldı. Tezgâhlar balıklar ile dolarken, sofralarında balığı özleyen vatandaşlar ise soluğu balık tezgâhlarının önünde aldı. Tuzla Belediyesi Zabıta Ekipleri ve Tuzla İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri de tezgâhlardaki balıkların boy ölçüsü olarak satışa uygun olup olmadığını denetim altına alıyor. Balık tezgâhlarında satışa sunulan balıklar tek tek ölçülerek kontrol ediliyor. Satışa uygun olmayan balıklara el konularak, balıkları satan esnafa da idari para cezası uygulanıyor. 


“BALIK TEZGÂHLARI DENETİME TABİ TUTULMAKTADIR”
Denetimler hakkında bilgi veren Tuzla Belediyesi Zabıta Memuru İsmail Er,” Tuzla Belediyesi Zabıta Ekipleri olarak, 1 Eylül itibariyle satışa başlamış olan balık tezgâhlarımız denetimlere tabi tutuyoruz. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerimizce balıkların, ölçüleri ve hijyen kurallarına uygun olup olmadıkları kontrol ediliyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir