TÜRKSOY'UN '25. YIL GALA KONSERLERİ' BAŞLIYOR

TÜRKSOY'UN '25. YIL GALA KONSERLERİ' BAŞLIYOR
TÜRKSOY, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan'ın bağımsızlık kutlamaları kapsamında konserler düzenlenecek.

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY), Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan'ın bağımsızlık kutlamaları kapsamında "25. Yıl Gala Konserleri" gerçekleştirecek.
Kazakistan'ın Taldıkorgan şehrinde bugün başlayacak turne kapsamında, yarın Almatı, 30 Eylül'de Kırgızistan Bişkek, 3 Ekim'de Ankara, 5 Ekim'de KKTC Girne, 7 Ekim'de ise İzmir'de konserler düzenlenecek.
TÜRKSOY'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, geçen yıl Türkmenistan'ın Merv şehrinde toplanan Türkçe Konuşan Ülkeler Kültür Bakanları Daimi Konseyi, 2016'daki tüm etkinliklerini, Türk cumhuriyetlerinin bağımsızlıklarının 25. yılına ithaf etti.
Bu kapsamda üye ülkelerin yanı sıra Amerika ve Avrupa'da pek çok etkinlik gerçekleştiren TÜRKSOY, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan'ın bağımsızlıklarının 25. yılında, 10 ülkeden 40'a yakın sanatçının katılımıyla müzik şölenine imza atmaya hazırlanıyor.
Türk cumhuriyetlerinde yaşanan bağımsızlık coşkusunun geniş kitlelerle paylaşılacağı "25. Yıl Gala Konserleri"nin ilki, bugün Kazakistan'ın Taldıkorgan şehrinde başlayacak.
Konserler, nevruz kutlamaları kapsamında bu yıl Birleşmiş Milletler Genel Kurul Salonu'nda sahne alarak büyük beğeni kazanan TÜRKSOY Halk Çalgıları Orkestrası tarafından Türk müziği ustaları eşliğinde verilecek.
Turne, yarın Kazakistan Almatı, 30 Eylül'de Kırgızistan Bişkek, 3 Ekim'de Ankara, 5 Ekim'de KKTC Girne, 7 Ekim'de ise İzmir'deki konserlerle devam edecek.
Türk dünyası sanatçılarının Ankara konseri, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkiye arasında 2009'da imzalanan Nahçıvan Anlaşması ile "Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Günü" ilan edilen 3 Ekim'de, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu'nda düzenlenecek.
"25. Yıl Gala Konserleri", Azerbaycan Kültür ve Turizm, Kazakistan Kültür ve Spor, Kırgızistan Kültür ve Enformasyon, Türkmenistan Kültür ile Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm bakanlıklarının iş birliğinde gerçekleştirilecek.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir