TÜRKMEN:2023 VİZYONU DOĞRULTUSUNDA İLERLİYORUZ

TÜRKMEN:2023 VİZYONU DOĞRULTUSUNDA İLERLİYORUZ
Üsküdar Belediyesi’nin yeni Türkiye’ye kazandırdığı 22 yeni eserin açılış ve temel atma etkinliği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle gerçekleşti.

Üsküdar Belediyesi’nin yeni Türkiye’ye kazandırdığı 22 yeni eserin açılış ve temel atma etkinliği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle gerçekleşti.
Üsküdar Belediyesi’nin yapımı tamamlanan 12 eserin ve temeli atılacak 10 projenin açılış ve temel atma töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, Üsküdar  Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, AK Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, TOGEMDER Genel  Başkanı Saadet Gülbaran ile çok sayıda  davetli katıldı.
TÜRKMEN:2023 VİZYONU DOĞRULTUSUNDA İLERLİYORUZ
Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in açılış konuşmasında hedeflerine 2023 vizyonu doğrultusunda ilerlediklerine değinerek, “Türkiye'nin yeni, yepyeni ufuklara yelken açtığı, dünyanın her yerinden yeni Türkiye’nin ayak seslerinin duyulduğu tarihi bir dönem yaşıyoruz.  Bu gücü bize veren tarihimiz, kültürümüz, milletimiz. 1071’deki gaza ruhu; 1453’teki fetih ruhu; 1923’ün milli şahlanış ruhu ve Tarihimizden aldığımız ilhamla hedefimiz 2023, 2053, 2071”  dedi.
Başkan Türkmen 22 eserin açılış töreninde bir arada bulunduklarını belirterek, “Camiler var, kültür merkezleri, akademiler var. Spor kompleksleri, Ana Okulları, Engelsiz Yaşam merkezi, yeni İmam Hatip Lisesi, Meslek liseleri, yurtlar var. Çocuklarımızın toprakla, suyla, yeşille buluşacağı tarihi Kuzguncuk Bostanı var” diye konuştu.
TÜRKMEN ‘300 TRİLYONLUK YATIRIM YAPTIK’
Başkan Hilmi Türkmen, Üsküdar’da 300 trilyonluk yatırım yaptıklarını söyleyerek, açılışını yaptıkları ve temelini attıkları eserleri şöyle sıraladı; “Tenzile Erdoğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Mehmet Çakır Kültür ve Spor Merkezi, Ahmet Yüksel Özemre Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Saray Kız Öğrenci Yurdu, Şeyh Sadık Efendi Tekkesi, Çamlıca Mehmet Efendi Tekkesi, Üsküdar Şehir Merkezi, Üsküdar Düşünce Akademesi, Kuzguncuk Bostanı, Valide-i Cedid Camii, Küçük Selimiye (Çiçekci) Camii ve Sinan-Tülin Vardar Anaokulu dahil 12 projeyi hizmete açtık. 
Bağlarbaşı Spor Komleksi, Ferah İmam Hatip Ortaokulu, Üsküdar Engelsiz Yaşam Merkezi, Engelliler Özel Eğitim Anaokulu, Fatma Göksu Kız Öğrenci Yurdu, Fatih Camii (Yavuztürk) Kirazlıtepe Katlı Otopark ve Spor Tesisleri, Ünalan Spor Tesisleri ve Bilgi Evi ve Kandilli Yurt Projesi’yle birlikte 10 tesisin de temellerini bugün atıyoruz” dedi.
Başkan Türkmen, ‘Bizler şehrimize hizmet etmenin, yeni Türkiye’mize Üsküdar’dan 22 Yeni eser kazandırmış olmanın mutluluğunu, coşkusunu yaşayıyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.
ERDOĞAN ‘ÜLKEYE MİLLETE VE GENÇLİĞE HAYIRLI OLSUN’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İstanbul'un semtlerini dahi bilmeyen ama şehreminlik için aday olanın akıbetini biliyorsunuz. İstanbulluların vurduğu sillenin etkisini halen üzerinden atamadı. İstanbul'a belediye başkanı olamadı ama ana muhalefete genel başkan oldu. Şimdi o koltuğu korumak için siyasi mühendisliklere, paralel örgüte, terör örgütlerine bel bağlamış durumda" dedi. Erdoğan, Tenzile Erdoğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin yanındaki alanda Üsküdar Belediyesi'nce düzenlenen toplu açılış ve temel atma töreninde, resmi açılışı yapılan imam hatip lisesinin İstanbul'a, ülkeye, millete ve gençliğe hayırlı olmasını diledi.
Okulun, "proje okulu" olmasıyla ilgili de teklif verdiğini ifade eden Erdoğan, konunun takipçisi olacağını söyledi. Sinan-Tülin Vardar Anaokulu'nun, Saray Kız Öğrenci Yurdu'nun ve Üsküdar Düşünce Akademisi'nin resmi açılışını gerçekleştirdiklerini dile getiren Erdoğan, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilen Küçük Selimiye ve Valide-i Cedid camilerini de hizmetine sunduklarını kaydetti. Erdoğan, ayrıca Ahmet Yüksel Özemre Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin yanı sıra Mehmet Çakır Kültür ve Spor, Üsküdar Bağlarbaşı Şehir merkezlerini, Mehmet Efendi Tekkesi ve Kuzguncuk Bostanı'nı da resmen açtıklarını söyledi. Bunların yanında imam hatip okullarından öğrenci yurtlarına, anaokullarından engelsiz yaşam merkezlerine, spor tesislerinden cami projelerine kadar 10 ayrı eserin de temel atma törenini yaptıklarını ifade eden Erdoğan, tüm eser ve hizmetlerin hayırlı olması dileğinde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu hizmetlerin Üsküdar'a kazandırılmasında emeği geçen kurumları, Üsküdar Belediyesi'ni ve hayırseverleri tebrik etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir