Türkiye sandık başında

Türkiye sandık başında
Son dakika. Tüm dünyanın gözü bugün yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde. Türkiye'de son hazırlıklar yapıldı ve tüm ülkede oy verme işlemi başladı.

Cumhurbaşkanı seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için, ülke genelinde 973 ilçe, 1094 ilçe seçim kurulunda 191 binden fazla sandık kuruldu. Oy verme işlemi saat 08.00 itibarıyla başladı. Yurt içinde 60 milyon 697 bin 843 seçmen, bugün saat 17.00'a kadar oy kullanabilecek.
Oy verecek seçmenler, üzerinde Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası bulunan, kimliği tereddütsüz ortaya koyan, resimli ve resmi nitelikteki belgelerden biriyle oy kullanabilecek. Ehliyet ve pasaport ile de seçmenlerin oy kullanımı gerçekleşebilecek.
SEÇMEN KAĞIDI ZORUNLU OLMAYACAK
Kimlik, ehliyet ya da pasaportun yanında bulunduğu halinde, seçmen kağıdının getirilmesi zorunlu olmayacak. Seçmen kağıdının yanında bulunması ise, oy verme işlemlerini hızlandıracak. Seçmen bilgi kağıdı kendisine ulaşmayanlar, nerede, hangi sandıkta oy kullanacağını Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) internet sitesinden öğrenebilecek. Seçimin ikinci tura kalması halinde seçmen bilgi kağıdı yeniden gerekli olmayacak.
Seçmen, cumhurbaşkanına ve milletvekillerine yönelik tercihte bulunduğu iki ayrı oy pusulasını aynı zarfa koyarak sandığa atacak ve oyunu kullanacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir