''TÜRKİYE DEMİRYOLUNA SUSAMIŞ''

''TÜRKİYE DEMİRYOLUNA SUSAMIŞ''
Almanya'daki Uluslararası Demiryolu Teknolojileri, Sistemleri ve Araçları Fuarı'nda, TCDD'nin Siemens firmasından sipariş ettiği yüksek hızlı tren 'Velaro Türkiye' de sergileniyor.

Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen Uluslararası Demiryolu Teknolojileri, Sistemleri ve Araçları Fuarı (InnoTrans) 60 ülkeden yaklaşık 3 bin firmanın katılımıyla başladı.
Türkiye'den 45 şirketin katıldığı fuarda,TCDD'nin Siemens firmasından sipariş ettiği yüksek hızlı tren 'Velaro Türkiye' de sergileniyor. Velaro Türkiye, fuar sonunda TCDD'ye teslim edilecek. Fuarda geniş bir standı bulunan TCDD perşembe günü kuruluşunun 160'ıncı yıldönümü nedeniyle bir kokteyl verecek. Kokteyle uluslararası demiryolu kuruluşları ve şirketlerinin üst düzeyyöneticileri de katılacak.
Fuarı ziyaret eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar YardımcısıOrhan Birdal, "Türkiye, demiryolu taşımacılığına aslında susamış durumda. Cumhuriyet'in ilk yıllarında büyük Atatürk'ün direktifiyle başlayan demiryolu sektörü maalesef bir dönem tamamen ihmal edildi. Demiryoluna olan ihtiyaç, hükümetimiz tarafından çok iyi değerlendirildiği için tekrar bir ivme kazandırıldı. Bundan sonra da devam edecek" dedi. Birdal, bu yıldan itibaren demiryollarının serbestleştirildiğini anımsatarak, isteyen özel sektör firmalarının tren ya da vagonlarıyla demiryollarını rayları bir anlamda kiralamak suretiyle özel tren işletebileceğini dile getirdi. 60 ülkeden yaklaşık 3 bin şirketin katıldığı InnoTrans Fuarı, cuma günü sona erecek.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir