TÜRK SİNEMASININ YÜZ YILLIK TARİHİ KİTAPLAŞTIRILIYOR

TÜRK SİNEMASININ YÜZ YILLIK TARİHİ KİTAPLAŞTIRILIYOR
Yazar Serkan Türk, 23 farklı kentte yaşayan 53 yazarın Türk sinemasının yüz yıllık tarihi hakkında görüşlerini alarak hazırladığı "

Yazar Serkan Türk, 23 farklı kentte yaşayan 53 yazarın Türk sinemasının yüz yıllık tarihi hakkında görüşlerini alarak hazırladığı "Yüzyıllık Perde" adlı kitabı önümüzdeki ay okuyucuyla buluşacak
 Türk: "Çok sayıda  filmin yazar hikayeleriyle bir arada sunulduğu çalışma, geçmiş yüzyılın anılarda  yer etmiş oyuncularını, yönetmenlerini ve toplumun değişen hikayelerini anlatması  bakımdan ilk olma özelliği taşıyor" 
 Yazar Serkan Türk'ün hazırladığı, özellikle  sinema ve edebiyat tutkunlarının ilgisini çekmesi beklenen "Yüzyıllık Perde" adlı  kitap önümüzdeki ay yayımlanacak. 
 Türk,  yaptığı açıklamada, Türk sinemasının, günümüze  kadar hiçbir kopyasına ulaşılamasa da ilk Türk filmi kabul edilen  "Ayastefanos'daki Rus Abidesinin Yıkılışı"nın çekilmesinin ardından 100 yılı  geride bıraktığını ifade etti. 
Yerli sinemanın 100. yılında tanınan yazar ve şairler birer Türk  filminden yola çıkarak kişisel hikayelerini, bir dönemi ve toplumsal değişimleri  kaleme aldığını vurgulayan Türk, "Ülkemizin 23 farklı kentinde yaşayan 53 yazar  ayrı ayrı filmlerden yola çıkarak hikayelerini yazdı" dedi. 
 Serkan Türk, Yüzyıllık Perde adını taşıyan kitabın önümüzdeki ay  okuyucularla buluşmasının beklendiğini vurgulayarak, şunları kaydetti: 
 "Ahhh Belinda'dan, Selvi Boylum Al Yazmalı'ma, Kış Uykusu'ndan Muhsin  Bey'e, Masumiyet'ten Züğürt Ağa'ya çok sayıda filmin yazar hikayeleriyle bir  arada sunulduğu özel çalışma olacak. Yüzyıllık Perde adlı Kitap geçmiş yüzyılın  anılarda yer etmiş oyuncularını, yönetmenlerini ve toplumun değişen hikayelerini  anlatması bakımdan ilk olma özelliği taşıyor. Kitap üzerinde yaklaşık 2,5 yıldır  çalışıyorum. İyi bir eserin ortaya çıkacağına inanıyorum. İnşallah okuyucular da  bu çalışmayı beğenir."  Yaklaşık 350 sayfalık kitapta bazı film afişlerinin de yer alması  planlanıyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir