TRABZONSPOR’UN ÇÖKÜŞÜ

TRABZONSPOR’UN ÇÖKÜŞÜ
Tarihi başarılarla dolu Trabzonspor’un son 5 yılda dip yapması ve altından kalkınmayacak borç batağına sürüklenmesi, sportif anlamda dibe vurması nasıl yönetildiğinin ve sahiplenildiğinin göstergesi oldu.

Trabzonspor’un çöküşünde en büyük etken 3 Temmuz şike olayı oldu. Hak edilmiş şampiyonluğu siyasi irade ve derin güçler Trabzonspor’a vermedi. 2011-2012 sezonun da eldeki mevcut kadroyu koruyamayan Sadri Şener yönetimi takımın iskeleti olan önemli isimleri göndererek yerlerine ciddi paralar ödeyerek transfer ettiği futbolculardan istediği verimi alamadı ve başarısız saha sonuçları sonrası istifa ederek olağan üstü genel kul kararı aldı. 27 Mayıs 2013’de Olağanüstü Genel Kurul’da 1567 oy toplayan Hacıosmanoğlu, rakipleri Muharrem Usta, Metin Atasoy, Emre Aksoy ve Hakan Kulaçoğlu’nu geride bırakarak Trabzonspor’un yeni başkanı oldu. Sadri Şener’ döneminde sarsılan Trabzonspor Hacıosmanoğlu dönemi taraftarı heyecanlandırsa da camiada çatlak sesler çoğalmaya başladı. 2014-2015 sezonun ‘da Trabzonspor’un ekonomisini sarsan transferlere imza atarak çok iddialı bir kadro oluşturup lige başlayan Trabzonspor ligin ilk 3 haftasında oynadığı futbolla şampiyonluğun en büyük favorisi olarak gösterildi. Derin güçler boş durmadı ve ilk icraatı yaptı.  Sezonun ilk devresinde oynanan özellikle Galatasaray ve Konyaspor maçlarındaki hakem karaları ile puanlar kaybeden Trabzonspor TFF ile arasında gerginlik hat safhaya çıktı, Sezonun 10. haftasına gelindiğinde oynanan olaylı Trabzonspor-Gaziantepspor maçındaki hakem kararlarına verilen tepkiler nedeniyle, kulüp Türk futbol tarihindeki toplam cezalar bakımından en ağır cezaya çarptırılıyordu.  Bu maç sonucunda Trabzonspor’lu yönetici ve futbolculara verilen men cezalarının toplamı 9 yılı bulmuş ve kulüp 2 milyon avro para cezası ödemeye mahkûm edilmişti.
3 Temmuz şike olaylarında başkanın yanında olmayan sözde Trabzonspor sevdalıları bu olayda da başkanını yalnız bıraktı ve başarısız olması için ellerini açıp dua ettiler.  Trabzonspor’u İstanbul baronları doğrarken camia seyrediyordu.  Kimseden ses çıkmıyor, birileri bu kirli düzene su taşıyordu. 
Kendisine onursal başkanlık apoleti takılan ve Trabzonspor sayesinde spor bakanlığı yapmış kişi kurduğu TV de İstanbul’un tetikçi gazetecilerine ve yorumcularına program yaptırıyordu. 
Kirli düzene ayak uydurmayınca baronlar yine galip geliyor ve İbrahim Hacıosmanoğlu’nu köşe sıkıştırıp kongre kararı almasını sağlıyorlardı. Trabzonspor ise kimsenin umurunda değildi takım dağılma noktasına gelmiş, kayyuma atanıyor ve futbolcuların alacakları ödenemiyordu.  7 Aralık 2015’ te kongreye giden Trabzonspor ‘da beklentiler tek liste şeklinde güçler birleşecek ve efsane ayağa kalkacaktı yine gizli güçler araya girerek bu birlikteliği engelliyor ve bu beklentiyi boşa çıkarıyorlardı.  Hayri Gül’de camia 3 ‘e bölündü delegelerin 3062 oyunu alan Muharrem Usta, Celil Hekimoğlu ve İbrahim Hacıosmanoğlu'nu geride bırakarak, bordo-mavililerin 16.başkanı seçiliyor ve 50 yılda şampiyonluk parolası taraftarı heyecanlandırıyordu. Göreve geldiğinde büyük heyecan yaratan Usta sportif acıdansa tam bir hayal kırıklığı yaşadı. 2016-2017 sezonunda Ligde 11 müsabakada 11 puan toplayan ve 6 mağlubiyet alan bu takımı kimin hazırladığı, oluşturduğu hiç sorgulanmadı ve Trabzonspor bu kadar kötü duruma hiç düşmemişti.
Göreve geleli yaklaşık bir yıl olan Muharrem Usta ve ekibinin aldığı 9 oyuncudan sahada sadece iki veya üçünün olduğu hiç dillendirilmedi. “ 50 yılda şampiyon kadronun iskeletini bu kadrodan kuracağız’’ ifadesini kullanan Usta oturup tekrar düşünmesi gerekiyor elinde Türkiye’nin en iyi hocası var ama elinde iyi bir kadro yok o zaman yapılması gereken iyi bir kadro oluşturmak.
 Bu kadrodan şampiyonluğa oynayacak bir iskeletin çıkması imkânsız gibi görünüyor ufukta ışık var mı derseniz her karanlığın bir aydınlığı vardır elbet. Ben buradan kulübün maddi durumunu yazmayacağım bildiğim batmış bir gemi ve onu çıkarmak için uğraşan kaptan ve tayfası var daha çok tayfaya ihtiyaç var gelin bu gemiye tüm camia olarak el atalım herkes bir yük alsın birleşip omuz omuza verelim eğer bu gücü birleştirirsek o zaman gemiyi İstanbul boğazında rahat yüzdürürüz ve yine eskisi gibi fırtına estiririz. Önümüzde o zaman ne TFF. Nede onun tetikçi hakemleri durabilir.
 Buradan Başkan Muharrem Usta’ya şunu ifade edeyim,  bu camiayı mutlaka birleştirin bunu siz başarabilirsiniz belki zor olacak ama inanın bu güç birleşirse adınız Trabzonspor tarihine altın harflerle yazılacak. Trabzon’daki eski başkan ve yöneticiler geçmişte yaptığınız hataların bedelini bu takım ağır ödedi artık köstek olmayı bırakın, milyonlarca taraftarın vebalini ödeyemeseniz Trabzonspor sizin kullanacağınız bir araç değil bir değerdir. Gelin bu değere sizde sahip çıkın. 
 Son sözüm ise taraftara bizde artık tribünlerde birleşmemiz gerekiyor gruplaşmak bizi böldü tek sevdamız Trabzonspor ise o zaman tek vücut olalım. Ya birlikte var olacağız yâda!
Saygıyla kalın.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir