TRABZONSPOR'UN BU YAŞADIĞI OLAY ÇOK ESKİYE DAYANIYOR

TRABZONSPOR'UN BU YAŞADIĞI OLAY ÇOK ESKİYE DAYANIYOR
Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, eleştirilen Mustafa Akbaş ve Zeki Yavru'ya sahip çıkarak, "Onlar Trabzonlu...Yürekli çocuklar. Kazanmak için çok şey yapıyorlar" dedi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Kayserispor galibiyetinin ardından yaptığı açıklamada, "Galibiyet bizim için önemliydi ama bizim sorunlarımız başka" dedi. Yanal, Lig TV'ye yaptığı değerlendirmede, "Futbol eşittir skor. Aslında olmaması gereken bir formül. Felsefeye de gerek yok. 3 puanı aldık. Galibiyet bizim için önemliydi ama bizim sorunlarımız başka. Trabzonsporluların desteğine ihtiyacımız var. Çok zor bir dönemden geçiyoruz. Trabzonspor'un geçirdiği bu zaman içindeki sıkıntılarımızı ve sorunlarımızı böyle bir 'es'lerle belki güncel olarak giderebiliyoruz ama bizim çok daha farklı ve bizim için önemli problemler bizi bekliyor. Bunlar çözebilecek hem planlamayı hem planlamayı ve organizasyonu hem de zamanı kullanmak zorundayız. Traftarlarımızın, bizi destekleyenelerin, herkesin şunu iyi bilmesi gerekiyor ki; sadece biz skor aldık ve bu skorun devamını getirebilmek için de evet belki hiçbir zaman oynamaya değil skora, hiçbir zaman gelişime değil sadece sonuca endeslenmeli miyiz? Bu düşündürücü bir şey ama skor sevindirici" dedi. 
İKİNCİ YARI BİZ SADECE SAVUNDUK
Kayserispor'un topa sahip olma anlamında yüzde 60'a yüzde 40 gibi önde bir futbol oynadığını, özellikle ikinci yarıda bu coşkuyla oynayan Kayserispor karşsında takımının sadece savunma yaptığı belirterek, "Belki bikaç kontradan net pozisyonlar bulabilirdik. Onun dışında Kayserispor'un karambolden bulduğu pozisyonları var. Güreşen bir takımla güreimeden ayakta durmaya çalışan bir takım arasında geçen bir maç oldu. Ben futbol adına çok keyif aldığımı söyleyemem ama sonuç adına, oyuncuların verdiği mücadele adına ve tabii 3 puan... Ama haklılık 3 puan olmamalı. Aynı zamanda gelişen, büyüyen, serpilen Trabzonspor olmalı. İhtiyaçlarını karşılayacak gelişimi gösteren ve sonucu da alan Trabzonspor olmalı" şeklinde konuştu. 
OYUNCULARIM KAZANMAK İÇİN MÜÇADELE EDİYOR
Avni Aker Stadı'nda oynadıkları bütün maçlarda yüzde 60'ların üstünde topa sahip olan, atak yapan, pozisyona giren ve üreten bir takım görüntüsünde olduklarını ifade eden Yanal, "Kaleye atılan şutlar, ceza sahasında buluşulan toplar ve oynanan oyunun etkinliği açısından, oyunun forse edilmesi vs. her şey bizim lehimize. Sonuç üretemediğiniz zaman da Zeki Yavru'nun da dediği gibi belki yeteneklerimiz sorgulanır ama oyun tempomuz ve kazanma arzumuz sorgulanmamalı. Evet, doğru... Oyuncularımın takımın başarılı olması için ter döktüğü her mücadeleye ben de takdirle bakıyorum. Onlar kazanmak için çok şey yapıyorlar. Hatta oyunu da iyi oynuyorlar ama sonucu alamıyorlar. Ben bu tutumdan vazgeçmemiz gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu. 
MUSTAFA AKBAŞ KÖR KALMAYI GÖZE ALIYORSA....
Taraftarların ve Trabzon yerel medyasının başta Trabzonlu Zeki Yavru, Mustafa Akbaş olmak üzere bazı futbolculara yönelik sert eleştirilerine de cevap veren Yanal, "Başta Trabzonlular olmak üzere oyuncularımın hepsi yürekli ve cesur çocuklar. Trabzonlular diyorum çünkü taraftarlarımız ve bizi destekleyen herkes için, hatta desteklemeyenler için de söylüyorum... Onlar Trabzonlu, Trabzonspor'un oyuncuları ve hakikaten her şeylerini ortaya koyuyorlar. Mustafa Akbaş'ın belki de sakat kalmayı, sakar bırakacak bir travmayı görmezden gelip bir 90 dakikayı çıkarıyorsa... Onlara bu açıdan da bakıyor olmak ayrı bir erdemdir. Çünkü göz çkurunu oluşturan kemiklerdeki üç tane kırık ve onun o şekilde müsabakayı devam ettirmesi, belki oaraya gelebilecek bir darbeyle göz sinirinin zedelenmesi ve kör kalması çok ciddi bir sorun. Hatta beyin sıvısının tavanını oluşturan dokuya yakınlığı... Bunu 90 dakika gözardı edip oynayabiliyorsa ve yine başka oyuncularımızda da aynı problemler varsa bir durup düşünmek lazım" dedi. 
TRABZONSPOR'UN BU YAŞADIĞI OLAY ÇOK ESKİYE DAYANIYOR
Şu anki geçiş sürecinde sabırlı olunması gerektiğini belirten Yanal, "Bu travma 1-2 günlük değil. Trabzonspor'un bu yaşadığı olay çok eskiye dayanıyor. Çok lafı uzatmayayım. Skor eşittir haklılık diye bir şey yok. Onun için ihtiyaç var... Yönetmiyle, şu andaki ortaya koyduğu mücadeleki stat ve diğer tüm organizasyonların mali portresi ile hakikaten çok zorlu bir zaman diliminden geçildiği bir dönemde başta başkan ve yönetim kurulu ve onların etrafındaki tüm birimlerde sorumluluk alan bizler, önemli bir sorumluluk aldık. Trabzonspor camiasının bunu ne kadar destekleyeceği çok önemli. Tabandan gelen ve tüm taraftarlarımızın desteğine ihtiyacımız var. Bu destek olduğu sürece Trabzonspor çok kısa sürede, bir daha bu problemleri yaşamayacak şekilde, 30 senenin muhasebesini yaparken de nerede hatalar yapıldığını da çok net ortaya koyacak bir takım çalışmalar da önündeki birkaç seneyi ıskalamayacak, tekrar aynı çukurlarda savaşmayacak bir durma gelmesi gerekiyor. Bu konuada taraftarlarımıza sabir ve metanet diliyorum. Onların desteğine ihtiyacmız var" şeklinde konuştu. 
"FUTBOL EŞITTIR SKOR"
Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında futbollarını geliştirme adına önemli üç puan aldıklarını ifade etti.
Oyuncularını galibiyet dolayısıyla kutlayan Yanal, "Futbol eşittir skor. Bugün Trabzonspor'un ortaya koyduğu futbolu anlatacak değilim. Skoru almak bulunduğumuz yerde ve Trabzonspor'un şu andaki mücadelesinin içindeki bu zaman dilimini kullanmaktaki sıkıntılarımızı bir süre olsa da bir 'es' verdirdi. Bunun için mutluyuz. Bugün mücadeleden haklı çıktık. Gelişmek için bazı zamanlarda skora ihtiyaç var, bugün bunu kazandık. Rakibimiz ikinci yarı oyuna hakim gibi gözükse de çok fazla pozisyon üretemedi. Bu anlamda onların oyundaki isteği, arzusu, coşkusuna engel olduk ve kazandık. Bize gerekli olan 3 puanı kazandık. Bundan sonra oynayacağımız kritik maçlar var." değerlendirmesinde bulundu.
Yanal, bir soru üzerine hakemlerin yönetimiyle ilgili fazla yorum yapmadığını sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir