Trabzonspor’da Ağaoğlu depremi! İstifa etti

Trabzonspor’da Ağaoğlu depremi! İstifa etti
Bordo-mavili takımın Başkanı Ahmet Ağaoğlu görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Bordo-mavili kulüpte dün bu konuda sıcak gelişmeler yaşandı. Tekrar aday olma gibi bir düşüncesi olmayan başkan Ahmet Ağaoğlu, yönetici arkadaşlardan olağanüstü kongreye gidilmesi için gerekli olan 9 ıslak imzanın toplanmasını istedi. Harekete geçen yönetim kurulu bu rakama ulaşınca resmen seçim kararı alındı.

78-006.jpg


VEKÂLET ASBAŞKAN DOĞAN'DA
18-19 Mart'ta yapılması planlanan başkanlık seçiminde yeterli çoğunluk sağlanamazsa olağanüstü kongre 25-26 Mart tarihlerinde gerçekleşecek. Bu süreçte başkanlık görevini ise vekaleten mevcut yönetimden Asbaşkan Ertuğrul Doğan yürütecek. Doğan'ın genel kurulda da aday olması bekleniyor. Muharrem Usta'nın ardından 2018 yılında Trabzonspor'un başkanlığına seçilen Ahmet Ağaoğlu 5 yıldır bu koltukta oturuyordu.
5 MADDEDE KONGRE SÜRECİ
1- Trabzonspor, yönetim kurulunun resmi olarak kongreye gidebilmesi için en az 9 yöneticinin ıslak imzası gerekiyordu. Dün bu imzalar toplandı.
2- İmzalar, kulüp genel sekreteri tarafından Divan Başkanlığı'na sunuldu. Akşam saatlerinde de kulüpten beklenen açıklama geldi ve genel kurula gidileceğine dair resmi duyuru yapıldı.
3- Yapılan açıklamada "Tüzüğümüzün 30. maddesine istinaden kulübümüzün Seçimli Olağanüstü Genel Kurulu'nun 18-19 Mart 2023 tarihlerinde yapılmasına, çoğunluk sağlanamadığı takdirde ikinci toplantının çoğunluk aranmaksızın, 25-26 Mart 2023'te "Hayri Gür Spor Salonu Trabzon" adresinde yapılmasına karar verilmiştir" denildi.
4- Kongre kararının alınmasının ardından kulüpte başkan olmak isteyen adaylar, 22 kişilik listelerini 15 gün içinde Divan Başkanlık Kurulu'na sunmak ve adaylığıyla ilgili süreci tamamlamak zorunda.
5- Kongre kararının alınması ve mevcut başkanın bu süreç içerisinde istifasını sunması durumunda tüzük gereği kulübe kongreye kadar olan süreçte Asbaşkan, başkanlık yapıyor.
İŞTE AHMET AĞAOĞLU'NUN İSTİFA AÇIKLAMASI
"Kamuoyuna açıklama yapmış olduğumuz Yönetim Kurulu toplantımızda ortaya çıkan görüş ayrılıkları nedeniyle Yönetim Kurulumuz 2 Mart 2023 tarihinde Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'a gidilmesi kararı almış bulunmaktadır. Öncelikle alınan bu kararın kulübümüze ve camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.
Genel Kurul kararını talep eden arkadaşlarımızın süreci sağlıklı bir şekilde yürütmeleri ve rahat bir çalışma ortamında kongreye hazırlanmaları düşüncesiyle bugün itibarıyla Trabzonspor Kulübü Derneği Başkanlığı'ndan ve bağlı şirketlerimizdeki görevlerimden istifa etmiş bulunmaktayım.
Öncelikle görevde bulunduğum beş yıllık süre içerisinde maddi manevi hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan, her daim destek veren; 1 Süper Lig, 1 Türkiye Kupası ve 2 Süper Kupa şampiyonluğunda en büyük pay sahibi olan başlangıçtan bugüne kadar birlikte çalıştığım tüm Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarıma, bize bu görevi layık gören saygıdeğer delegelerimize ve Genel Kurulumuza, tüm kurul başkanlarımıza, kurucu üyelerimize, geçmiş dönem başkanlarımıza, hocalarımıza ve futbolcularımıza, idari kadromuza, tüm kulüp çalışanlarımıza, yerel ve ulusal basınımıza; Sayın Valimiz, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız ve tüm ilçe belediye başkanlarımıza, 8'inci şampiyonluğumuzda en büyük pay sahibi olan vefakar Trabzonspor taraftarına, üzerimde çok emekleri olan değerli büyüklerime en kalbi duygularımla minnet ve şükranlarımı arz ediyorum. 

023.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir