Aksal Yavuz

Aksal Yavuz

Trabzonspor’a hiç ama hiç yakışmadı!

Trabzonspor’a hiç ama hiç yakışmadı!

Maçtan önce birileri yüz kişiye bu maçın skorunu sorsaydı, o yüz kişiden bir Allah kulu çıkıp da
‘Fenerbahçe maçında taraftarını mest eden oyuncuların sahada tanınmayacak halde kötü oynayacaklarını, haftalardır galibiyete hasret Karagümrük’ün Trabzonspor’a tarihi fark atacağını, bir o kadar da kaçıracağını söylemiş olsaydı, alacağı cevap ‘ayaz soğuğunda bayağı üşütmüşsün!’ olurdu…
Çünkü sahada, çok değil dört gün önce Fenerbahçe’yi iyi oynayarak yenen, şampiyonluk yarışında ben de varım diyen bir Trabzonspor olacaktı.
Gel gör ki Fenerbahçe galibiyeti, her maçın hikayesinin farklı olduğunu unutan Trabzonsporlu oyuncuları bayağı havaya sokmuş.
Aksi halde uzatmalar dahil her oyuncu her dakika takım oyunundan, mücadeleden uzak kafasına göre takılmazdı.  Kaleciden yedek kulübesindeki oyunculara varıncaya dek; tanıyana aşk olsun… Kulübeden sahaya girenlerin de zerre katkısı olmadı!
Halbuki Trabzonspor, Fenerbahçe’yi iyi mücadele ederek, çok koşarak yendi. Sahada olan her oyuncu giydiği formanın, taşıdığı armanın hakkını vererek mağlup etti.
Ya dün gece?
Trabzonspor’u hiç tanımayan bir futbolsever, sahadaki oyunu izlemiş olsaydı; geçen senenin şampiyonu için küme düşme adayı takımlardan biri mi diye sormadan yapamazdı!
Mücadele etmez, tepki vermez, kısaca isyan etmeyip bekleyerek oynarsan; boyunun ölçüsünü alırlar, adın, şanın ne olursa olsun, geçen senenin şampiyonu da olsan…
Şampiyon olan bir takım topla çıkarken bu kadar hata yapar mı?
Şampiyonluğa oynayan takımın defansı alan ve adam savunmasında iki elin parmak sayısı kadar hata yapar mı?
Şampiyon olan, şampiyonluğa oynayan takımın sağ beki, Colley’in ortasını arka direkte bekleyen Borini’nin foto muhabirlerine poz vererek attığı halı saha golüne nasıl olur da müdahale etmez, edemez. İnanılır gibi değil.
Bartra’nın kayıp yere düşmesi, ayağa kalktıktan sonra rakibe müdahale edip kırmızıyı görmesine iş kazası diyelim… Bir eksik kalınmasına rağmen rakibe bu kadar da teslim olunmaz ki… 
56’dan sonra Karagümrük de bir eksik oynadı ama Trabzonsporlu oyuncular, oynama, mücadele etme yerine, ne oynadığı bilen, galibiyeti isteyen rakibini izlemeyi tercih etti… E onlar da haklı(!) Sezon başından bu yana en iyi oyununu oynayan Karagümrük’ü izlemek onların da hakkı olsa gerek. Ne de olsa rakibin bu denli oyununun mühendisiydiler! Öyle ya, sazı eline alan, inanılmaz oynayan, takım arkadaşlarını oynatan, skoru belirleyen, ders veren Borini’yi seyretmek varken!
Abdullah Avcı’nın da oyuncu tercihlerinde, oyun sisteminde hataları yok değil. Bu mağlubiyet geçtiğimiz hafta Jesus’u avlayan, dün gece Pirlo’nun tuzağına düşen hocaya da yazar!
Derbi galibiyetinden dört gün sonra alınan bu mağlubiyet geçen senenin şampiyonu Trabzonspor’a hiç ama hiç yakışmadı…!  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aksal Yavuz Arşivi