Hayati Karaca

Hayati Karaca

TRABZONSPOR İÇİN ARTIK BİRLİK OLMA ZAMANI...

TRABZONSPOR İÇİN ARTIK BİRLİK OLMA ZAMANI...

Trabzonspor'da 9 aydır görevde olan Başkan Muharrem Usta ve yönetim kurulu, bu kısa süreçte bile önemli değişikliklere imza atarak kulübü yeniden yapılandırdı. Hem teknik kadro hem de futbolcu değişiklikleriyle bordo-mavili kulüpte yeni bir dönem başlatan yönetim kurulu, mali açıdan da önemli hamleler yaptı. Özellikle geçmişten bugüne kadar gelen icra takipleri ve futbolcu alacakları, teknik direktör alacaklarının temizlenmesinde önemli mesafe alarak temizlik yaptı. Bir yandan geçmiş yönetimden kalan ve UEFA'lık olan futbolcu alacaklarının bir kısmını taksitlendirip geri kalan kısmını tamamen kapatan Başkan Usta, diğer yandan kulübe maddi katkı sağlayan önemli projelere imza atıyor. 
61CELL'DEN 45 MİLYON TL GELİR
Forma satışları, uçak-otobüs biletli kombine satışları ve Akyazı Stadı'nın isim hakkı satışı gibi kulübün gelirlerini ciddi anlamda arttıran projelere imza atan Başkan Usta ve yönetim kurulu, Trabzonspor'un Avrupa'da ve Türkiye'de kaybolan imajını da düzeltti.  Trabzonspor ile Turkcell arasında yapılan anlaşmayla Türkiye’de ilk kez bir kentin plakasını taşıyan 61CELL projesi ile kısa zamanda kulübe 45 milyon TL gelir sağlandı. Öte yandan Trabzonspor'a 100 milyon dolar gibi müthiş bir gelir sağlayacak olan İstanbul Kartal'daki arazi üzerine yapılacak proje de kısa zamanda başlayacak.  
YÖNETİM ERSUN YANAL'IN YANINDA
Son haftalarda şansız bir şekilde alınan kötü sonuçlar derin Trabzonsporluları harekete geçirdi. Her fırsatta hoca değişikliği naraları atanlar şimdi de Ersun Yanal kellesini istiyorlar! Bir önceki yönetim döneminde 8 teknik direktör değiştirip 20 milyon euro harcanmasına ve tarihin en pahalı futbolcu transferleri yapılmasına rağmen Trabzonspor başarısız sonuçlar alarak küme düşme korkusu yaşadığı çok erken unutuldu. Başkan Muharrem Usta ve yönetim kurulu, sezon başındaki duruşlarından asla taviz vermeyeceklerini ve Ersun Yanal ile 3 yıl daha yola devam etme kararlılığında olduklarını ifade ettiler. Yeni kurulan bu takım ne kadar başarısız sonuçlar alsa da geleceğin temellerini oluşturacağından asla şüphem yoktur. Yeter ki hep birlikte bu takıma sahip çıkalım. Bugün canımız acıyabilir ama yarınlar çok daha güzel olacaktır ve şampiyonluk sevincini en kısa sürede tekrar yaşayacağımzıdan kimsenin süphesi olmasın. Buradan taraftara da çağrımdır; yeni açılacak olan Akyazı stadımızda bir tek koltuk bile boş kalmasın. Herkes kombinesini alıp takıma sahip çıksın. 
KULÜBÜN GELECEĞİNİ İPOTEK ETTİRDİLER 
Geçmiş yönetimlerin yapmış oldukları yanlış transferler, menejerlere ödenen ciddi rakamlar, kulübün geleceğini ipotek aldırarak bankalara borçlandırılması ve İstanbul Başakşehirspor'un bütçesi kadar faiz ödemeye mahkum bırakılan Trabzonspor'u altından kalkılamayacak bir borç batağına sürükledi. Öte yandan hiçbir proje üretmeyip Trabzonspor'u kendilerine gelir kapısı olarak gören sözde işadamları ellerini hiçbir zaman taşın altına koymayıp yönetimde eğer kendileri yoksa takımın başarısız olması için hem soyal medyada hem de kendilerinin kurdurmuş olduğu internet siteleri üzerinden mevcut yönetimi yıpratmak ve itibarsızlaştırmak için kasıtlı haberler yaptırtıyorlar. Takımın başarısız olması için Trabzon'da kahvehanelerde toplanıp gece yarılarında kulis yapan sözde Trabzonspor sevdalıları, bazı eski futbolcular aracılığıyla takımın içine nifak sokmaktan da geri kalmıyolar. Bu yapılanlar Trabzonspor'un son yıllarda neden başarısız olduğunun en açık göstergesidir. Dışarıda kalanlar, seçilen yönetime maalesef asla destek vermiyorlar. Eğer verilmiş olsaydı Trabzonspor bugün çok farklı bir konumda olurdu. Öncelikle bu şehrin tüm unsurlarıyla mutlaka kenetlenmesi gerekiyor. Burada hiç kimsenin şahsi çıkarlarını kulüp çıkarlarının üstünde görme gibi bir lüksü olamaz. 
TRABZON YEREL MEDYASININ DİKKATİNE
Bu noktada Trabzon yerel medyasına da bir kaç sözüm olacak. Kimseye kendilerini kullandırtmasınlar. Gazetecilik toplumu yönlendiren ve kamuoyu oluşturulması anlamında çok etkisi olan önemli bir meslektir. Yapmış olduğunuz haberleri sadece Trabzon'da yaşayanlar okumuyor. Trabzonspor'un marka değerini lütfen sizler de sahip çıkın. Trabzonspor olmazsa gazetelerinizi, televizyonunuzu ya da internet sitenizi kimse takip etmez. Birilerine tetikçilik yapmak ya da kasıtlı olarak birilerini itibarsızlaştırmaya çalışmak size bir şey kazandırmaz. Bindiğiniz dalı kestiğinizi görün artık. İstanbul'da artık gazeteleriniz ve internet siteleriniz okunmuyor. Şimdi bu yazıyı okuyanlar bazılarının bizi Muharrem Ustacı olmakla suçlayacağını biliyorum ama ben hayatımda Muharrem Usta'yı iki kez gördüm. Kendisiyle her hangi bir yakınlığım da yoktur. Zaten kendisi de beni tanımaz. Bu yazdıklarımı sadece gurbette yaşayan bir Trabzonspor taraftarı olarak kaleme aldım. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hayati Karaca Arşivi