TRABZONSPOR GALİBİYETE KİTLENDİ

TRABZONSPOR  GALİBİYETE KİTLENDİ
Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında bugün Trabzonspor deplasmanda Beşiktaş'a konuk olacak. Vodafone Arena'da oynanacak karşılaşmada bordo- mavili ekip de tüm hesaplar üç puan üzerine kuruldu.

Beşiktaş ile Trabzonspor İstanbul'da yapacakları Spor Toto Süper Lig maçıyla 123. kez karşı karşıya gelecek. Trabzonspor'un 2-0 galibiyetiyle 11 Ekim 1973'te başlayan 43 yıllık rekabette, geride kalan 122 karşılaşmanın 50'sini Beşiktaş, 43'ünü Trabzonspor kazandı, 29 maçta ise taraflar birbirine üstünlük sağlayamadı. Siyah-beyazlıların 163 golüne, bordo-mavililer 129 golle karşılık verdi. Beşiktaş ile Trabzonspor arasında ligde yapılan maçlarda galibiyet sayısında tek farkla siyah-beyazlıların üstünlüğü bulunuyor. Geride kalan 86 lig maçında Beşiktaş 33, Trabzonspor 32 galibiyet aldı, 21 karşılaşma ise berabere sonuçlandı.  Ligde Beşiktaş'ın attığı 118 gole, Trabzonspor 91 golle karşılık verdi. Geçen sezonki maçlarda Trabzonspor, İstanbul'da 2-1, Beşiktaş ise Trabzon'da 2-0'lık skorlarla galip geldi. 
TRABZONSPOR 12 MAÇTA 3 KEZ YENİLDİ
 Beşiktaş, İstanbul'da üstünlük kurduğu Trabzonspor'u, ev sahibi ekip sıfatıyla yaptığı son 12 lig maçında ise 2'si son 3 sezonda olmak üzere 3 kez yenebildi. Bordo-mavililer, deplasmanda son 12 lig maçından 5'inde Beşiktaş'ı yendi, 4'ünde berabere kaldı, 3 kez sahadan puansız ayrıldı. BEŞİKTAŞ'TA 4 SAKAT 
Beşiktaş'ta 4 oyuncu sakatlıkları nedeniyle bu maçta forma giyemeyecek. Ligin 8. haftasında Antalyaspor maçında yaşadığı sakatlık nedeniyle uzun süre sahalardan ayrı kalacak Caner Erkin'in yanı sıra 9. haftadaki Gençlerbirliği mücadelesinde sakatlanan Anderson Talisca ve Necip Uysal, maçta görev alamayacak. Gençlerbirliği maçının ardından yapılan ilk idmanda omzundan sakatlanan Aras Özbiliz de Trabzonspor karşısında takımını yalnız bırakacak. Gençlerbirliği maçında bu sezon gördüğü 4. sarı kartla cezalı duruma düşen Dusko Tosic'in de sakatlığı bulunuyor. Bu sezon başarılı futboluyla göz dolduran Tosic, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Napoli ile oynanan karşılaşmanın ilk yarısında sakatlanmıştı. Siyah-beyazlı takımda stoper Marcelo Guedes ise sarı kart sınırında bulunuyor. Akhisar Belediyespor, Çaykur Rizespor ve Antalyaspor karşılaşmalarında sarı kart gören Marcelo, Trabzonspor mücadelesinde kart gördüğü takdirde 11. haftadaki Adanaspor maçında cezalı duruma düşecek. 
TRABZONSPOR'DA 5 OYUNCU KART SINIRINDA 
Ligin son 3 haftasında sahasında Akhisar Belediyespor ile golsüz berabere kalan ardından Galatasaray'ı deplasmanda 1-0 mağlup eden, geçen haftada Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Çaykur Rizespor ile 2-2 berabere kalarak mağlubiyet yaşamayan bordo-mavililer, Beşiktaş deplasmanında 3 puan hedefliyor. Teknik direktör Ersun Yanal yönetiminde Beşiktaş ile oynadığı 5 maçta 3 mağlubiyet, 2 beraberlik alan bordo-mavililer, deneyimli teknik adam ile siyah-beyazlılar karşısında ilk galibiyetini almaya çalışacak. Karadeniz ekibinde üçer sarı kartı bulunan Uğur Demirok, Okay Yokuşlu, Mehmet Ekici, Matus Bero, kart görmeleri halinde cezalı duruma düşecek ve Antalyaspor maçında forma giyemeyecek.
 MUHTEMEL 11'LER 
Beşiktaş: Fabri, Gökhan Gönül, Marcelo, Rhodolfo, Adriano, Atiba, Gökhan İnler, Tolgay Arslan, Quaresma, Cenk Tosun, Aboubakar.
Trabzonspor: Onur Recep Kıvrak, Zeki Yavru, Uğur Demirok, Durica, Mustafa Akbaş, Onazi, Aytaç Kara, Bero, Mehmet Ekici, Yusuf Erdoğan, N'Doye. 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir