TRABZONSPOR ‘DA HEDEF GALİBİYET

TRABZONSPOR ‘DA  HEDEF GALİBİYET
Spor Toto Süper Lig'de yarın Antalyaspor'u konuk edecek olan Trabzonspor, sahadan galibiyetle ayrılarak Avrupa kupalarına katılma yolunda çıkışını sürdürmek istiyor.


Süper Lig'de 26. haftayı 43 puan ile 4. sırada tamamlayan Trabzonspor, 3 sezonluk aranın ardından Avrupa kupalarına katılma hesapları yaparken, teknik direktör Ünal Karaman da oyuncularını hedefe şartlandırdı. Başarılı teknik adam, 3 haftalık aranın ardından ligin son virajına gireceklerinin altını çizerken, "Yönetimimizin ve taraftarlarımızın her koşulda yanımızda ve destekçimiz olduğu böyle bir sezonu Avrupa kupalarına katılarak taçlandırmak zorundayız. En iyisini yapmak durumundayız" ifadesini kullandı.
MEYVELERİNİ TOPLAYACAĞIZ
Antalyaspor maçında sadece galibiyeti düşündüklerini belirten 52 yaşındaki hoca, "Arada gerçekten çok iyi çalıştık. Bazı günler çift antrenmanlar yaptık ama oyuncularım her idmanda bir öncekinden daha hırslıydı. Bunun meyvelerini sahada toplayacağımıza inanıyorum. Sadece galibiyeti düşünüyoruz ve onun için oynayacağız. Şu an bulunduğumuz konum asla bizim için tatmin edici değil. Kendi aramızda yaptığımız konuşmalarda hep daha iyisini yapabileceğimiz konusunda oyuncularımızla hemfikir olduk" dedi.
ORTALAMASI YÜKSEK
Ünal Karaman 6 yılık süreçte en uzun çalışan iki teknik adamdan biri oldu. 2012-13 sezonunun 19. haftasından sonra 87 haftalık serüvenin ardından Şenol Güneş ile vedalaşan Fırtına'da sonraki süreçte 42 hafta ile en uzun süre kalan isim Ersun Yanal. Ünal Karaman 1.69 puan ortalamasıyla Ersun Yanal (1.54) geçti, Şenol Güneş'in ise (1.76) gerisinde kaldı.
4 DEĞİŞİKLİK BEKLENİYOR
Karadeniz ekibinde Antalyaspor maçı öncesi Onazi ile Novak'ın sakatlıkları bulunuyor. Ayrıca Rodallega da kart cezalısı. Teknik direktör Ünal Karaman'ın ligde son oynanan Erzurum maçının 11'inden farklı olarak Toure'nin yerine sakatlığının ardından geri dönen Pereira'ya, sol bekte Novak'ın yerine ise İbanez'e, Rodallega'nın yokluğunda sakatlığı geçen Abdülkadir Ömür'e ve Amiri'nin yerine cezasını Erzurumspor maçında tamamlayan Yusuf'a görev vermesi bekleniyor. Pereira görev alması durumunda 75, Ömür ise 47 gün sonra formasına kavuşacak.
MARTTA 7 PUAN TOPLADI
Avrupa kupalarına katılma hesapları yapan Fırtına, bu hedefine kilitlendi. Martta oynadığı 3 maçtan 7 puan çıkaran Karadeniz ekibi, söz konusu ayda yükselişe geçti. Kasımpaşa (2-2) Akhisarspor (2-1) ve Erzurumspor (1-0) sonuçları alındı.
NİSANDA 4 KRİTİK MAÇ
Fırtına nisanda Avrupa'ya katılma yolunda önemli müsabakalara çıkacak. Sırasıyla Antalyaspor, Bursaspor, Malatyaspor ve F.Bahçe ile karşılaşacak olan bordo-mavililer martta olduğu gibi nisan ayında oynayacağı bu maçlardan da kayıpsız geçmeyi planlıyor.
ŞANSSIZLIĞINI KIRACAK
Trabzonspor, Süper Lig'in ilk yarısında galip gelemediği rakipleri karşısında da bu ay şansızlığını kırmak istiyor. Bordo-mavililer ilk devrede Antalyaspor ve Bursaspor ile 1-1 berabere kalırken; Malatyaspor'a ise deplasmanda 5-0 mağlup olmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir