TFF’de ilk gündem yabancı hoca

TFF’de ilk gündem yabancı hoca
Türkiye Futbol Federasyonu, Şenol Güneş sonrası yeni teknik direktör arayışlarına başladı. Federasyon ilk görüşmesini Alman teknik adam Joachim Löw ile yaptı.

 Euro 2020'de alınan başarısız sonuçların ardından Dünya Kupası Elemeleri'nde Hollanda'ya 6-1 yenilen A Milli Takım da Şenol Güneş ile yollar ayrıldı. Dün TFF'nin Riva'daki tesislerinde 69 yaşındaki teknik direktör TFF Başkanı Nihat Özdemir'le toplantı gerçekleştirdi. Yapılan görüşmenin ardından Şenol Güneş ile yolların ayrılmasına karar verildi.
Nihat Özdemir: Kafamızda bir isim var
Türkiye Futbol Federasyonu yaptığı bir açıklama ile tecrübeli teknik adam ile karşılıklı anlaşılarak yolların ayrıldığını duyurdu. 
Nihat Özdemir canlı yayına bağlanarak "Şenol Güneş ile dostça ayrıldık. Emekleri için teşekkür ederiz." dedi.
Milli takımın başına geçecek yeni teknik adam konusunda da konuşan TFF Başkanı "Yeni teknik adam için çalışmalar başladı. Yerli, yabancı ayrımımız yok. Kafamızda bir isim var." ifadelerini kullandı. 
İlk görüşme Löw ile yapıldı
Milli Takım'da Şenol Güneş ile yolların ayrılmasının ardından ilk görüşme Joachim Löw ile yapıldı. Şenol Güneş'in yerine ayrıca yerli isimlerin de adı geçiyor. Federasyonun yerli teknik adam adayları arasında Emre Belözoğlu, Yılmaz Vural, Okan Buruk, Aykut Kocaman ve Rıza Çalımbay yer alıyor.
Denizli ya da Terim'le 4 maçlık anlaşma olabilir
Diğer seçenek ise Mustafa Denizli veya Fatih Terim ile 4 maçlık bir anlaşma yaparak Dünya Kupası eleme sürecini atlatmak. Başkan Nihat Özdemir ve yönetim kurulu, kısa süre içinde ay yıldızlı ekibin yeni teknik adamını belirleyecek. 
Löw ile yapılan görüşme olumsuz!
Almaya Milli Takımı ile yollarını Temmuz ayında ayıran 61 yaşındaki çalıştırıcı ile yapılan ilk görüşme olumsuz sonuçlandı.
Löw 15 yıl süren Almanya Milli takımı teknik direktörlüğü sonrası bir süre takım çalıştırmak istemediğini federasyon yetkililerine iletti.  

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir