Hayati Karaca

Hayati Karaca

TEŞEKKÜRLER CENGİZ KAHRAMAN...

TEŞEKKÜRLER CENGİZ KAHRAMAN...

Ulusal basının yerelde her noktaya yetişmesi ve doyurucu olması mümkün değildir. Yerel sorunları, istek ve beklentileri en iyi yerel basın yansıtır. Yayımlandığı bölgenin sorunlarını gündeme getirerek kamuoyuna aktarılmasına sağlayan yerel basın, yerel yönetimlerin toplumla sağlıklı ilişkiler kurmasında aracı olup o bölgede yaşayanlara bölgelerinde olanları aktarır ve yerel siyasetin yapılmasına da öncülük yapar. Uygar ülkelerin tümünde çok güçlü olan yerel basına ülkemizde maalesef genel olarak gereken değer verilmemektedir. Tabii bunda işini layıkıyla yapmayan, seçim ve bayram dönemlerinde çıkıp küçük hesaplar peşinde koşan sözde yerel basın mensuplarının da rolü vardır. Ancak gerçek anlamda işini düzgün yapan, haber peşinde koşan, üstlendiği toplumsal görev ve sorumluluğun farkında olan yerel basını yok saymak, çok büyük bir iletişim hatasıdır. 
Günümüzde yerel yöneticilerin ve basın danışmanlarının birçoğu bu büyük iletişim hatasına düşerken yerel basını önemseyen ve onunla sağlıklı ilişkiler kurup güzel neticeler alanlar da yok değildir. Yerel yönetimlerin basın ve halkla ilişkilere verdiği değer, bu birimlerin başına getirilen insanların ve o insanların işlerini sağlıklı yapabilmesi için ayrılan mekânların fiziki kalitesiyle doğru orantılıdır. Yerel basından köşe bucak kaçan, gazeteciler gününü bile hatırlamayan, kırk yılda bir düzenlenen basın toplantısında ancak yerel basının karşısına çıkanlar olduğu gibi yerel basınla çok sağlıklı bir ilişki içinde olup ona gereken değeri veren belediye başkanı ve basın danışmanları da vardır. 
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve Sarıyer Belediyesi Basın Danışmanı Cengiz Kahraman, bu konuda örnek gösterilebilecek nitelikte işlere imza atmaktadır. Sarıyer Belediyesi'nin basına verdiği değeri anlamak için, Yaşar kemal kültür merkezi içinde bulunan Medya ofisini gidip görmek gerekir. Dekorasyonundan teknik altyapısına varıncaya kadar birim çalışanlarının ve basın mensuplarının işlerini en iyi şekilde yapabilmeleri için tüm detayların titizlikle düşünülüp hayata geçirildiği bu binada iletişime verilen önemi bizzat hissedip gözlemleyebiliyorsunuz.
Sarıyer Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler birimi binasında sadece fiziksel koşullar değil, başta basın danışmanı Cengiz Kahraman olmak üzere tüm çalışanların  profesyonelliği ve iş kalitesi de üst düzeyde. Bu anlamda yerel basına çok değer veren ve basın mensuplarının işlerini rahatça yapabilmesi için her türlü imkanı sağlayan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'e ve Sarıyer Belediyesi Basın Danışmanı Cengiz Kahraman'a meslektaşlarımız adına çok teşekkür ederiz. Sarıyer Belediyesi'nde, pek çok belediyede sadece olsun diye kurulan basın ve halkla ilişkiler departmanlarına inat hem mekan hem insan kalitesiyle işini dört dörtlük yapan bir basın ve halkla ilişkiler birimi var.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hayati Karaca Arşivi