SPOR YAZARLARI TRABZONSPOR MAÇINI DEĞERLENDİRDİ

SPOR YAZARLARI TRABZONSPOR MAÇINI DEĞERLENDİRDİ
Süper Lig'in 12. haftasında Trabzonspor deplasmanda Kayserispor ile karşı karşıya geldi. Kadir Has Stadyumu'nda oynanan zorlu mücadele 0-0'lık beraberlikle tamamlandı. Bu sonuçla bordo-mavililer puanını 14'e çıkardı.

REHA KAPSAL - HEDEFSİZLİK
Trabzonspor'un öyle bir saha içi görüntüsü var ki sanki oyuncular ilk defa bir araya gelmiş. Kimse kimseyi tanımıyor, hiçbir oyuncu birbirinin özelliğini bilmiyor. Bağlantıları yok, uyumları kötü, coşkusu, isteksiz... Sanki mecburiyetten sahaya çıkmış gibiler. Amaçsız ve gayesizce oynanan bir oyun ve maalesef kötü bir oyuncu performansı var.
Bordo-mavililerin bu sezonki en büyük hatası; geçen sene başta Sörloth, Ekuban ve Nwakaeme olmak üzere yapılan transferler ve başarılı planlama ile ne kadar övgü aldılarsa, bu sene tam tezat, plansız, Trabzonspor'da oynama kalitesi ve yeteneği olmayan isimler alındı. Saha içine tavır koyan, oyun karakteri koyan bir futbolcu topluluğundan uzak olunca oyun ve performans anlamında işlerin büyük sıkıntı yarattığı net bir şekilde ortada.
Gidenlerle gelenler arasında ciddi bir seviye farkı var. Bu da direkt saha içi oyununa olumsuz etki ettiği gibi aynı zamanda kadro derinliğini de yok etmiş gibi. Giren de çıkan da Trabzonspor'da forma giyme seviyesinden uzak olunca hem takımdaki seviye düştü hem de rekabet de oluşmuyor.
Savunmanın iki kenar bekinden Pereira yaşlı ve yetersiz. Marlon'un ise ne hücum ne savunmada yeterliliği var. Savruk bir sol bek. Orta sahada Baker, Chelsea'de 5 sezonda 7 kez kiralanıyorsa ve Trabzonspor'da orta sahayı organize etsin diye alınmışsa başta zaten hata yapılmış.
Abdülkadir Ömür, Abdülkadir Parmak ile beraber performansları geriye giderek, bildikleri oyunu da unuttular. İkisi de hem güçsüz hem güvensizler. Bilal'in oyun bilgisi ve tekniği çok zayıf. Diabate top ayağındayken kısa alanda var. Rakibi tehdit edecek beceri ve kalitesi eksik.
Afobe'nin bir santrfor olarak özelliğini hala kimse anlayamadı. Temel olarak bir santrforun bir tane net özelliğini sayarsınız. Afobe'de malesef bu bile yok. Alternatif oyuncuların da oynayanlardan kalite olarak ve saha içinde fark yaratma adına bir farkları yok.
Bordo-mavililer için zor olan da böyle amaçsız, gayesiz kötü bir sezonda bitime daha 6 ay kala hedeften kopmuş olmaları. Büyük takımlar böyle uzun süreli 'hedefsiz' sezonu geçirmeye alışık değildir. Trabzonspor'un önündeki en büyük sıkıntı bundan sonraki süreçte bu gibi görünüyor.
NECMİ PEREKLİ - TADI DA YOKTU TUZU DA
Artık Trabzonspor galibiyetlere değil de beraberliklere sevinir duruma geldi. Ne kendi sahasında ne de deplasmanda oynadığı oyun ve aldığı daha doğrusu alabildiği puanlar taraftarı ve de kendisini memnun ediyor. Ha belki takımı yönetenler gerek teknik ekip gerekse sorumlu yöneticiler.
Bir puanla durumu bir haftalığına da olsa kurtarmış olmanın zevkini yaşayabilir(!). Fakat ortada geleceğe dönük ne oyun tarzında ne de ileri bir hamlenin habercisi olacak bir ışık gözükmediğinde herkes sus pus olmuş durumda.
Bırakın günü kurtarmayı bu takım hem oyun hem de puan tablosunda geri geri seyretmektedir. Adeta "Acaba bu kulübün geleceği ne olacak?" şeklinde üzüntülü bekleyiş sezonuna girdik. Ben dikkatle bakıyorum. Orta sahada takımı taşıyabilecek oyuna düzen verebilecek veya takımını sırtlayacak bir adam göremiyorum.
Bırakın bireysel olarak göze batacak birisini orta sahada oynayan oyuncular arasında ileriye dönük bir yardımlaşma ve sistemin parçası olduğunu sanacağımız bir varyasyon dahi görmek hayal oldu. Diğer taraftan büyük umutlarla alınan Afobe'nin dahi kaç maçtır sahada ne yaptığını anlayan bir tek insan bulamazsınız. Öylece kendi halinde kendi bildiği gibi doğaçlama adam top oynuyor. Hani açıklardan bir tek fırsat yaratacak bir kimse de yok.
Abdullah Avcı'nın takımı toparlama konusunda verdiği beyanatlarla, sahada takımın görünüş arasında ben hiçbir benzerlik göremedim. Savunma meselesine değinecek olursak bakmayın Kayserispor yakaladığı bir sürü açıktan derli toplu ve de becerikli olamadığı için bu açıklardan pozisyon olarak faydalanamadı.
O zaman bu durumda savunma konusunda da hem bireysel hem de konsept olarak elle tutuşur bir fotoğraf gözükmüyor. Bugünün futbolunda takıma enjekte edilmeye çalışılan taktikler oyuncular tarafında bir ahenk ve uyum içerisinde sahaya yansıtılabilmelidir.
Bir teknik adam takımına herhangi bir mantıkta bir taktik vermek istediğinde oynatmaya çalıştığı sistemin gerek oyuncuların gerek ise onların teknik tecrübelerine uygun ve uyumlu olmalıdır. Yoksa sizin vermeye çalıştıklarınız havada kalır. Sonuç olarak bordomavili ekipte gözüken tablo "Aynı tas aynı hamam" Değişen sadece tellaklar olarak gözüküyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir