SOSYAL DESTEK İÇİN BULUŞTULAR

SOSYAL DESTEK İÇİN BULUŞTULAR
Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Anadolu Yakasındaki yerel belediyelerin sosyal destek hizmeti konusunda üst düzey yöneticileriyle bir araya geldi.

Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Anadolu Yakasındaki yerel belediyelerin sosyal destek hizmeti konusunda üst düzey yöneticileriyle bir araya geldi. Belediye meclisi salonunda gerçekleştirilen toplantıda, ana başlıklar ve risk faktörleri ele alındı.
Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, sosyal destek hizmetinin önemine vurgu yaparken, dezavantajlı gruplara yapılan kamusal desteğin toplumdaki dayanışma ve yardım ruhunun gelişmesine engel olmayacak şekilde yürütülmesi gerektiğinin altını çizdi. Şahin, “Türkiye’de belediyecilik alanında ilkleri hep İstanbul’daki belediyeler sağladığı gibi, sosyal destek anlamında da hep öncü oldular. Dezavantajlı kesimleri öncelikle toplum gönüllülerinin görmesi, eksik olan noktalarda ise devletin şefkat elinin onlara ulaşması gerekiyor. Toplumsal refah, tüm toplumu ilgilendiren bir konu.” dedi.
Dezavantajlı gruplarda ilk sıra: parçalanmış aileler
Sosyal desteğe muhtaç dezavantajlı grupların sırasıyla; parçalanmış (boşanma veya ölüm sebebiyle) aileler ve yetimler, işsizler, göçmenler, öğrenciler ile engelli, yaşlı veya yatalak hastalar olduğu belirtildi. Toplantıda ayrıca, gerçek  mağdur olmayan profesyonel yardım toplayıcılarına dikkat çekildi. Kamusal destekte dezavantajlı grupların çok iyi belirlenerek kaynakların gerçek mağdurlara aktarılması gerektiği vurgusu yapıldı. 

basliksiz-1c.gif

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir