SORUMLULUK BİLİNCİ GELİŞMİŞ GENÇLER OLACAKLAR

SORUMLULUK BİLİNCİ GELİŞMİŞ GENÇLER OLACAKLAR
Bağcılar Belediyesi, Türkiye’nin 27 ilinden gelen İmam Hatip Liseli ve kimsesiz çocuklara Halk Sarayı’nda bir yemek verdi

Bağcılar Belediyesi, Türkiye’nin 27 ilinden gelen İmam Hatip Liseli ve kimsesiz çocuklara Halk Sarayı’nda bir yemek verdi. Geceye katılan konuşmacılar birlik ve beraberliğe vurgu yaptı. 
ÖNDER (İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği) Gençlik ve Spor Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Çocuk Esirgeme Kurumlarının işbirliği ile gerçekleştirdiği "Onun Kimsesi Benim" projesi final programı İstanbul’da yapıldı. Proje çerçevesinde kardeşlik bağları kuran kimsesiz çocuklar ile imam hatip liselerinde okuyan öğrencilerin tamamı şenlikte buluştu.
BAĞCILAR’DA KARDEŞLİK GECESİ 
Türkiye’nin 27 ilinden gelen İmam Hatip Liseli ve kimsesiz çocuklar 16 Ağustos Cumartesi gününe gezi programları ile başladı. Geziler kapsamında Miniatürk, 1453 Panaroma Müzesi, Gülhane Parkı, Topkapı Sarayı ve Sultanahmet’te ziyarette bulunan çocuklar günün sonunda Bağcılar Belediyesi’nin destekleri ile gerçekleşen Kardeşlik Gecesi’nde buluştular. Programa İstanbul Milletvekili Harun Karaca, Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, Aile ve sosyal Politikalar Bakanlığı AR-GE Proje Daire Başkanı Mehmet Aydoğan, Kredi Yurtlar Kurumu İstanbul Bölge Müdürü Dr. Cemil Bağlama, İstanbul Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç, İstanbul Müftü Yardımcısı Bekir Derin, Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin, Bağcılar AK Parti İlçe Başkanı İsmail Öztürk, ÖNDER Yönetim Kurulu Üyeleri, ÖNDER Onursal Başkanı İbrahim Solmaz, Ensar Genel Müdürü Hüseyin Kader, projeye katılım sağlayan eğitimciler ve rehber öğretmenler katılım gösterdi.
SORUMLULUK BİLİNCİ GELİŞMİŞ GENÇLER OLACAKLAR
Gecede konuşma yapan ÖNDER Genel Başkanı Dr. Hüseyin Korkut projenin detaylarını anlattı. İmam Hatipliler ve kimsesiz çocuklar için çok önemli bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdiklerini dile getiren Korkut; “Camiamızda ikinci planda bırakılan bir konuda atılım yaptık. Hem İmam Hatipli öğrenciler hem de kimsesizler yurdunda kalan çocukların bir kardeşleri olduğunu, her daim birbirlerinin yardımına koşmaları gerektiğini hissettirdik. Bu gençler geleceğin mimarları olacaklar. Sosyal sorumluluk bilinci gelişmiş, yalnız olmadığı fikrine sahip çocuklar ülkenin refahında da önemli rol oynayacaklardır” dedi.
Korkut’un ardından AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca, Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk ve Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin de birer selamla konuşması gerçekleştirdiler. 
Program, projeye destek olanlara plaket verilmesiyle son buldu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir