Hayati Karaca

Hayati Karaca

Siyaset bu değil

Siyaset bu değil

Demokrasisi ve uzlaşı kültürü gelişmiş modern toplumlarda siyasetin yegane amacı halka hizmet etmek ve sorunlarını çözmektir. Amaç bu olunca her türlü farklılıklar da bir zenginlik olarak görülür. Farklı ideolojiler, farklı dünya görüşleri, farklı kültürler, farklı etnik ve inanç grupları, farklı hassasiyetler vs. olması gereken zenginliklerdir. Tüm bu farklılar demokrasi, hukuk ve uzlaşı çerçevesinde aşılır. Kimse kimseye hakaret etmez, vatan  hainliği, dinsizlik gibi ağır suçlamalarda bulunmaz. Fikirler ve görüşler özgürce yarışır. Ortak akıl ve uzlaşı ön plandadır.  Ulusal çıkarlar ve halkın genel çıkarları söz konusu olduğunda herkes aynı safta buluşur. 
Demokrasiden, hukuktan ve uzlaşı kültüründen yeteri ölçüde nasibini almamış, almaya da niyeti olmayan toplumlarda ise siyaset, 'yalan söyleme sanatı' olarak görülür. Halka hizmet eder gibi görünüp başka işler peşinde koşmak, siyaseti zenginleşme aracı olarak görmek, kamu gücünü bu anlamda kullanmak ve bu tüm bunları yaparken de halkı en güzel şekilde kandırmak siyaset olarak algılanır. Ağzı çok iyi laf yapan ama söylediği ile yaptığı asla birbirini tutmayan iş bitiriciler en muteber siyasetçi olarak görülür. 
Ülkemizde siyaset maalesef uzun zamandır şirazesinden çıkmış durumda. Halka hizmet ve halkın sorunlarını çözmek dışında her şey yapılıyor. Ucuz siyasi polemikler, kısır çekişmeler, kutuplaştırma ve ayrıştırma temelli yaklaşımlar hat safhada. Pandemi salgının ağır koşulları altında canın derdine düşmüş insanlar bir taraftan müthiş bir geçim sıkıntısı yaşarken ülkenin gündeminde maalesef bunlar yok. İktidarı da muhalefeti de medyası da başka şeyler konuşuyor. Ve ne yazıktır ki tüm bu sorunları birebir iliklerine kadar yaşayanlar da bu suni gündemleri konuşmaktan geri kalmıyor. Yazık çok yazık, siyaset bu değil.
Şimdiden tüm İslam aleminin Ramazan bayramını tebrik ederim 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hayati Karaca Arşivi