SEÇİM SONUÇLARI ve KOALİSYON TAHMİNLERİ

SEÇİM SONUÇLARI ve KOALİSYON TAHMİNLERİ
Bir seçim daha yaşandı ve sonuçlandı ama etkisi hala devam eden görüşler var, bu görüşlere Maltepe’li işadamı ve siyasetçi Murat Kapan’da katıldı. Yaptığı açıklamayı sizlerle paylaşıyoruz;

Bir seçim daha yaşandı ve sonuçlandı ama etkisi hala devam eden görüşler var, bu görüşlere Maltepe’li  işadamı ve siyasetçi Murat Kapan’da katıldı. Yaptığı açıklamayı sizlerle paylaşıyoruz; 
Seçimler öncesi  şu cümleyi çok sık kullandık “bu seçim çok önemli” evet gerçektende önem derecesi çok yüksekti, çünkü bu sefer sadece partileri değil bir şekilde rejimi de oyladık. 
Seçimler öncesindeki kampanya döneminde ise fazlaca ilkleri yaşadık, mesela Cumhurbaşkanının bir siyasi parti lideri gibi meydanlarda miting yapması. Hatta bazı parti liderlerinden daha fazla sayıda bu mitingleri gerçekleştirmesi, bazen şehrin meydanlarını ellerinden almasını bu seçimlerde gördük.
Nihayetinde iyisiyle kötüsüyle 7-Hazirana kadar geldik ve akşamında sonuçlar açıklanmaya başlayana kadarda gergin olan Türkiye ortamı ilerleyen saatlerde ise barajı aşan parti başta olmak kaydı ile sevinç akabinde de sakinleşmeye başladı.
Sonuçlar Halkımızın teveccühüdür ve sonuna kadar saygı duyulması gerekir. Önemli olansa siyasetçilerin bu sonuçları sağlıklı bir şekilde okuyabilmeleridir ve yapacakları çalışmaları buna göre şekillendirmeleri gerekir. Halkımız hiçbir partiyi tek başına iktidar etmemiş bu sonucu ortaya çıkarmıştır.
Bundan sonrası ne olacak dersek;
Bu kadar  yaşamsal bir seçim sonrası, ülkenin hükümetsiz kalmaması sorumluluğunu, aklı başında her siyasetçinin görmesi ve duyması lazım. Oylama hukukun üstünlüğüne dayalı parlamenter sistem ile otoriter başkanlık dayatması arasında geçti. Ve sonuç  gayet okunaklı, gayet net.
Seçmen sadece parlamenter rejime evet demekle kalmadı, çıkan dört partiye birden bundan sonra sorunlarınızı uzlaşarak çözün mesajı verdi 
Bu mesajı okuyup anayasal sonuca razı olması gerekirken AKP daha ilk dakikada kaos ve erken seçim seslerinin yükselmesi ise yaşanan travmanın derinliğini işaret ediyor. Bu sonuç seçmenler tarafından bir şekilde de;   3 muhalefet partisine birlikte iktidar olma ve AKP iktidarının yarattığı tahribatı giderme görevi vermiştir. 
Yani yapılacak bir koalisyon halkımız tarafından şimdiden onaylanmıştır, asla bazılarının dediği gibi bir kaos değil nerdeyse tek seçenek kalmıştır. Bununda çeşitli alternatifleri yöntemleri vardır ve bulunacaktır da.
Biz aslında oluşacak bu muhtemel koalisyonda CHP Genel Başkanı Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nu Başbakan olarak görmek istiyoruz. Yani koalisyonun kurucu partisi CHP olmalı MHP–HDP destekli bir ortaklıkla uzlaşıcı Türkiye Hükümetini kurmalıdırlar.
Halkımızın “bunları gönderin ve hesap sorun” diye oy verdiği üç parti, normal bir koalisyon kuramazlarsa, MHP ve HDP’nin destek vereceği bir CHP geçiş hükümeti kurmayı deneyebilirler. 
Nihayetinde  sayın Genel Başkanımızın şu açıklaması da çok önemlidir aynen aktarıyorum; “Herkes bilsin ki, verdiğimiz sözleri hayata geçirmek için, değerlerimizi koruyarak, parti içinde ortak akılla değerlendirmeler yapacağız. Amacımız, Ülkemizi bulunduğu sıkıntılı durumdan bir an evvel çıkarmaktır. Bu amaçla, var gücümüzle çalıştığımızdan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.  
Sonuçta ben çıkan bu sonuçların ve konuşulan tüm ihtimallerin Halkımız için hayırlısı olsun diyerek sözlerimi sonlandırıyorum. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir