Olcay Çakır

Olcay Çakır

SAVUNMA TARAFI İHTİYAÇLI

SAVUNMA TARAFI İHTİYAÇLI

Ülke futbolunun kulüp bazında bölgesel en büyük sorunu “stopersizlik” olsa gerek. Yetiştiremiyoruz, üretemiyoruz, üretsek de bir türlü sabır gösteremiyoruz.. Yetiştiremediğimiz gibi, o bölgeye yabancıda, paramızı da yetiştiremiyoruz! Sürekli harcıyoruz... Sürekli döviz kaybımız oluyor... Ama olduramıyoruz. Araştırılsın, kulüplerimizin toplam borçlarının çok büyük bir bölümü ‘stoper’ mevkiine yapılan harcamalar çıkacaktır. Bu genel sorundan özelde çok fazla etkilenen kulüplerimizden biri de Trabzonspor. Önceki gün oynanan Rizespor karşılaşmasında yenilen 3 gol ve verilen pozisyonlarda stoperler yine eleştiri konusu oldu.
Çözüm şart
Uzun süredir gündemde olan stoper takviyesinin biraz da gitmesi beklenen oyuncuların durumuyla ilişkili olduğunu belirtelim. Harcama limiti konusuna hassasiyetle dikkat ediliyor olması yönetimin bekleme nedenlerinden. Hal böyle olunca çözümün bu hafta içinde üretileceğini düşünüyorum. Trabzonspor Rizespor karşısında goller atmaya devam etti. Ön tarafta organizasyonlarına kaldığı yerden devam edeceğinin işaretlerini verdi. Abdülkadir Ömür başlı başına bir yeni transfer gibi duruyor. Sörloth, NWakaeme, Ekuban, Ömür’ün iyi dönüşler yaptığını belirtelim.
Alternatifler gerek
O bölgenin bir kanatla ve bir 9 numara transferi ile “yedeklenmesi” ön taraf için tek tavsiye olabilir. Orta alan için ise; en az 2 takviye gerekli gibi görülüyor. Stoper mevkii, eldekilerin üstünde bir lider oyuncu transferi ile ya da genç, ekstra özellikli, gelecek vaad eden bir oyuncu ile problem olmaktan çıkarılabilir. Özetle şunu yineleyerek bitiriyorum...
Bütçe elverdiği kadar
Her harcamanız bütçenizin elverdiği kadarıyla mümkün. Herkes bunun farkında olmalı ve baskı azaltılmalı. Yukarıda saydığım takviyeler ideal önerilerim sadece. Gerçekleriniz ise 3 oyuncuya müsaade ediyor olabilir. Haliyle tercihlerinizi üç bölgeye dengeli dağıtmak kadar, sadece defans ve orta sahaya da kullanmanızın anlaşılır tarafı olacaktır.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Olcay Çakır Arşivi