SARIYER’DE SERALAR ISITILMIYOR

SARIYER’DE SERALAR ISITILMIYOR
İstanbul gibi bir metropolde, insanların en önemli sorunlarından biri doğal tarım ürünlerine ulaşmak. Az miktardaki doğal tarım ürünleri de, günlerce depoda bekletildikten sonra, sadece belli bir kesime ve pahalı fiyatlardan sunulabiliyor

İstanbul gibi bir metropolde, insanların en önemli sorunlarından biri doğal tarım ürünlerine ulaşmak. Az miktardaki doğal tarım ürünleri de,  günlerce depoda bekletildikten sonra, sadece belli bir kesime ve pahalı fiyatlardan sunulabiliyor. İşte bu soruna Sarıyer Belediyesi, ilçe sınırları içinde bir çözüm getirerek tüm metropolün hizmetine sundu. 
Sarıyer Merkez’de haftanın bir günü kurulan “Sarıyer Belediyesi Üreticiden Tüketiciye Köylü Pazarı” ile Sarıyer’in ağırlıklı olarak Gümüşdere gibi Köyler Bölgesi’nin üreticileri katkısız, doğal ve ekolojik ürünlerini ilk elden, İstanbullu tüketiciyle buluşturuyor. Sarıyer Belediyesi’nin desteklediği proje ile üretici ve tüketici arasında aracısız iletişim kurularak tarladan sofraya ürün getiriliyor. 
Sarıyer Belediyesi’nin desteklediği aracısız satış yöntemi ile mahsuller toplandıktan bir kaç saat sonra doğrudan tüketiciye ulaşıyor. Böylece üretici karını aracı ile paylaşmaktan kurtulurken, tüketici daha ucuza ve daha taze tarım ürününe kavuşuyor.
İstanbullular büyük ilgi gösteriyor
İlk elden ürün almanın avantajını yaşayan tüketiciler,  her pazartesi sabahın erken saatlerinde, İstanbul’un her yerinden pazarı dolduruyor. Öğle saatine kadar ürünlerin büyük bölümü tükenirken köylüler aracısız satış yaparak para kazanmanın mutluluğunu yaşıyorlar. 
Sarıyer Gümüşdere Mahallesi’nde üreticilik yapan Saniye Karaca, “Dedelerimizden kalma tohumu, annemizden öğrendiğimiz gibi ekiyor ve bakımını yapıyoruz. Ve toprağımıza sadece hayvan gübresi atıyoruz” derken, kimyasal gübreden uzak durduklarını anlatıyor.
Damlama Sulama Tekniği kullanılıyor
Gümüşdereli üretici Karaca, kuyudan elde edilen suyun toprakla, damlama sulama tekniği ile kavuşturulduğunu ifade ediyor.
Sarıyer’de Seralar Isıtılmıyor
Gümüşdereli üreticilerden Aykut Gümüş, İstanbul’da doğal tarımın sadece Sarıyerle sınırlı olduğunu ifade ederek, şöyle konuşuyor: “ Burada Antalya gibi seralarda ısıtma tekniği kullanmıyoruz. Sadece ‘örtüaltı’ seracılığı yapılıyor.” 
Aracısız Satış İmkânımız Önemli
Üretici Şenay Akgün ise Sarıyer Belediyesi’nin sağladığı aracısız satış imkânının çok önemli olduğunu vurguluyor: “Biz karımızı aracı ile paylaşmaktan, tüketici ise fazla para ödemekten kurtuluyor.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir