Şampiyonlar Ligi final krizi!

Şampiyonlar Ligi final krizi!
UEFA ile İngiliz hükümeti arasında yaşanan uzlaşma sorunu nedeniyle Şampiyonlar Ligi finalinin Portekiz'e alınması gündemde.

 EFA, Chelsea ile Manchester City arasında 29 Mayıs 2021'de oynanacak olan Şampiyonlar Ligi finalinin yerini değiştirmek için bugün İngiliz Hükümet yetkilileri ve İngiltere Futbol Federasyonu ile görüşme gerçekleştirdi.
BBC'de yer alan habere göre; Avrupa futbolunun yönetim organı, en geç çarşamba günü İstanbul ve Wembley arasında seçim yapacak.
UEFA, finali Istanbul'dan almak konusunda isteksiz ancak İngiliz hükümetinin ısrarcı tavrı nedeniyle kararsız kaldı. Lizbon'u da bir alternatif olarak görünen UEFA, son kararını en geç 48 saat için verecek ve açıklamasını yapacak.
WEMBLEY'DE SEYİRCİ SIKINTISI
UEFA'nın önündeki bir diğer engel de Türkiye, 25.000 seyirciye izin verirken, İngiltere ise Wembley'de en fazla 10.000 seyircinin olabileceğini iletti. UEFA, bu konuda bir muafiyet talep etti.
OYUNCULARA MUAFİYET YOK; KARANTİNA
Türkiye, İngiltere tarafından 'kırmızı listeye' alındığı için Şampiyonlar Ligi finaline gidecek futbolcuların, idarecilerin ve futbolseverlerin hükümet tarafından belirlenecek bir otelde 10 gün kalması gerekecek. İngiliz hükümeti, bu kuralda bir muafiyet tanınmayacağını UEFA'ya aktardı.
UEFA, bu durumun EUR02020'de de forma giyecek birçok oyuncunun finalde oynayacak olmasından ötürü sıkıntıya girdi.
TÜRKIYE'NİN HARCADIĞI PARA KARŞILANACAK
UEFA, ayrıca Türkiye'nin Şampiyonlar Ligi için harcadığı paranın da İngiliz hükümeti tarafından karşılanması gerektiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir