ŞAHİN: “POPÜLER OLANLA YARIŞMAK ZOR”

ŞAHİN: “POPÜLER OLANLA YARIŞMAK ZOR”
Pendik Belediyesinin Sanat Kursları Yıl Sonu Etkinlikleri, el sanatları sergisiyle başladı. Serginin açılış kurdelesini Başkan Şahin’le birlikte kesti.

Pendik Belediyesinin Sanat Kursları Yıl Sonu Etkinlikleri, el sanatları sergisiyle başladı. Serginin açılış kurdelesini Başkan Şahin’le birlikte kesen ünlü Ebru Sanatçısı Hikmet Barutçugil: “Öğrencilerimin eğittiği kursiyerlerin böyle başarılı eserlere imza attığını görmek beni oldukça mutlu etti.” dedi.
Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde görkemli bir açılışla başlayan sanat kursları yıl sonu etkinliklerinden ilki el sanatları sergisi oldu.  Ünlü Ebru Sanatçısı Hikmet Barutçugil’in de yer aldığı açılış törenine Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun Otluoğlu, belediye kursiyer hocaları ve sergiye emeği geçen kursiyerlerle çok sayıda Pendikli sanatsever katıldı. Bir ay boyunca her hafta bir sergi ve iki konser şeklinde gerçekleşecek etkinliklerin ilki olan sergi;  ebru, hat, minyatür, tezhip ve çini eserlerden oluşuyor.  Sergide bir yıl boyunca kursiyerlerin elinde şekillenen eserlerden seçilenler bulunuyor.  Bu yıl ebrudan resme, fotoğraftan halıcılığa,  danstan kemana 35 kursta 900 öğrenci 50 eğitmenden dersler aldı.
Barutçugil: “Öğrencilerimin eğittiği öğrencilerin sergisi…”
Serginin açılışında konuşan Sanatçı Hikmet Barutçugil: “Pendik Belediyesinin sanata yapmış olduğu büyük katkılarından dolayı belediye başkanımıza ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Pendik Belediyesi bünyesinde kurs hocası öğrencilerimin eğittiği öğrencilerin böyle başarılı eserlere imza attığını görmek beni oldukça mutlu etti.” dedi.
Şahin: “Popüler olanla yarışmak zor”
Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin de yaptığı konuşmada,  çok başarılı bir sanat sezonu sonunda böyle önemli bir sergi gerçekleştirmekten dolayı mutlu olduklarını belirtti.  Başkan Şahin, popüler olanla yarışmanın zor olduğunu belirterek “Bunun için geleneksel sanatları destekleyerek hem bunların sürdürülebilmesini hem de sanatkârın değerini sanatsal bakışıyla algılayabilen bir kitle oluşturulmasını sağlıyoruz.”  dedi.  Şahin kendileriyle sanata katkı sunan Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezine, sergide emeği geçen kurs hocaları ve kursiyerlere teşekkür etti. 
Birlikte ebru yaptılar
Ardından açılış kurdelesini birlikte kesen Şahin ve Barutçugil, birbirinden güzel eserlerin olduğu sergiyi gezerek sergide bulunan ebru teknesinde birlikte ebru yaptı. 
Bir ay boyunca sergi ve konser
Pendik Belediyesinin sanat kurslarına ait yıl sonu sergileri, Mehmet Akif Ersoy e Sanat Merkezi’nde her hafta farklı alanlarda  olmak üzere bir ay boyunca meraklılarıyla buluşacak.  Bale, halk oyunları, mehter, gençlik korosu, piyano, şan, bağlama, kemençe, ney, gitar, keman ve semazen kurslarına katılanlar da yıl sonu gösterilerini Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde sergileyecek. 
 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir