ŞAHİN "MÜLK ADALETSİZ AYAKTA DURMAZ”

ŞAHİN "MÜLK ADALETSİZ AYAKTA DURMAZ”
2016-2017 adli yılın başlaması nedeniyle Kartal’da bulunan Anadolu Adalet Sarayı'nda düzenlenen tören şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ü temsilen Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Av. Hüsnü Yeşilyurt’un da davetliler arasında yer aldığı tören ile yeni adli yılın başlaması kutlandı. Törene İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun, İstanbul Bölge Adliyesi Başsavcısı Hadi Salihoğlu, Kartal Kaymakamı Cemil Aksak, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Av. Hüsnü Yeşilyurt, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ve çok sayıda adliye personeli katıldı. Törende konuşan İstanbul Valisi Vasip Şahin, “Bu devlete yönelecek her türlü tehdidin karşısında bütün kurum ve kurullarıyla bu ülke dimdik ayaktadır. Bunu biz 15 Temmuz'da gösterdik. Bu tür niyetler taşıyanlara da bir millet nasıl ayağa kalkarmış, tüm kurum ve kuruluşlarıyla, tüm sivil toplum kuruluşlarıyla her bir insanıyla bir millet nasıl direnirmiş onu gösterdik. Bir tarih yazdık.” dedi.
ŞAHİN "MÜLK ADALETSİZ AYAKTA DURMAZ
2016-2017 adli yılın başlaması nedeniyle Kartal’da bulunan Anadolu Adalet Sarayı'nda düzenlenen tören şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Yeni adli yılın açılışı vesilesiyle konuşma yapmak üzere kürsüye davet edilen İstanbul Valisi Vasip Şahin, "Mülk adaletsiz ayakta durmaz. Mülkten kasıt devlet, devlet ancak adaletli yöneticileri olursa ayakta durur. Bu anlamda baktığımızda adliyelerimiz, mahkemelerimiz aslında kamu hizmetlerinde düzenleyici, belirleyici formuyla doğru yola getirici fonksiyon taşıyan bir kurum. Sizlerin yaptığı hizmet çok kutsal bir hizmet. Sizlere öncelikle devlet adına, millet adına şükranlarımı sunuyorum. Bu yıl 20 Temmuz itibari ile hizmete geçen Bölge Adliye Mahkemeleri’nin de hem yargı camiamız hem de milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Bu devlete yönelecek her türlü tehdidin karşısında bütün kurum ve kurullarıyla bu ülke dimdik ayaktadır. Bunu biz 15 Temmuz'da gösterdik. Burada en büyük görev adliyelerimize düştü ve bu görevi başarıyla yerine getiriyorlar. Ama bu tür niyetler taşıyanlara da bir millet nasıl ayağa kalkarmış, tüm kurum ve kuruluşlarıyla tüm sivil toplum kuruluşlarıyla her bir insanıyla bir millet nasıl direnirmiş onu gösterdik. Bir tarih yazdık. Ben 15 Temmuz'da şehit olan tüm vatandaşlarımıza ve ondan öncesinde veya sonrasında şehit olan tüm vatandaşlarımıza rahmet diliyor, gazilerimize acil şifalar diliyorum." şeklinde konuştu.
“FETÖ DİYE TABİR EDİLEN TERÖR ÖRGÜTÜNE VATANIMIZI VE ASLA TESLİM ETMEYECEĞİZ
 Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun ise şunları söyledi: "2016- 2017 adli açılışına maalesef çok daha mutlu girmeyi arzu ederdik. Yine de mutluyuz. Vatan sevgisinden dolayı mutluyuz. Çok ciddi sıkıntılarımız olduğunun millet olarak da bilincindeyiz. Bu sıkıntıları el birliğiyle birlik ve beraberliğimizi koruyarak aşacağız. Gerek yargı içerisinde gerekse diğer kurum ve kuruluşlarla hepimiz özverili bir şekilde çalışarak ve gereken fedakârlıklar neyse, gerekirse canımızı vermekse bunu da vererek bu memleketi FETÖ diye tabir edilen terör örgütüne asla ve asla teslim etmeyeceğiz. Daha farklı konularla adli açılışı yapmayı arzu ederdim. Ancak 15 Temmuz'da milletimizin canına kast eden bu teröristler her şeyin önüne geçti. Gerek özel hayatımızda gerekse devlet işlerinde bir numaraya geçti. Bu nedenle en azından önümüzdeki kısa vadede çok acil, orta ve kısa vadede süreklilik arz eden biçimde devletimiz, tüm kurumlarıyla bu terör örgütünden temizlenmek için çaba sarf edecektir. Bu vesileyle adli açılışımızı da bu konuyla açmış olduk. Tüm meslektaşlarımın 2016- 2017 adli yılını kutluyorum. Memleketimiz ve milletimiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Aynı binayı paylaştığımız Bölge Adliye Mahkemesi’nde görev yapacak arkadaşlarıma ve yine bizim adliyemize bu yıl yeni katılan meslektaşlarımıza hoş geldiniz diyorum. Aynı zamanda dün kutladığımız 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum. Atatürk'ümüzü, tüm şehitlerimizi, bu vatan için canını veren herkesi rahmetle anıyorum. Yaralananlara acil şifalar diliyorum. Üstüne basarak vurgulamak istiyorum. 15 Temmuz darbe girişimine karşı canını feda etmiş şehitlerimizi de bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. Yeni adli yılımızın hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum." 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir