SAĞLIK SEMİNERLERİ DOKTORLARLA BULUŞTURUYOR

SAĞLIK SEMİNERLERİ DOKTORLARLA BULUŞTURUYOR
Pendik Belediyesi kültür sanat programları, Ekim ayından itibaren yeni sezonuyla Pendiklilerle buluşacak.

Sohbet ve söyleşi programlarıyla sözlü kültür geleneği Pendik’te devam ediyor.  Hayati  İnanç, Sibel Eraslan, Ebubekir Sifil, Fatih Çıtlak, Savaş Şafak Barkçin, Mehmet Emin Maşalı, Adem Apak, Mahfuz Söylemez, Ö. Tuğrul  İnançer,  Süleyman Seyfi Öğün, Ahmet Taşgetiren, Mustafa Ağırman’ın çeşitli konulardaki birikimleri  dinleyenlerin dünyasında yeni pencereler açacak.  
Minyatür Sergisi 9 Ekim’de sona eriyor
Yeni sezonun ilk sergisi  olan “Minyatürle Yüzleşme” sergisi,  Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde 9 Ekim’e kadar görülebilecek.  Bu yıl  teması “Minyatür” olarak belirlenen Uluslararası Geleneksel Sanatçılar Buluşması kapsamında açılan sergide,   41 sanatçıya ait eser yer alıyor.
“Ziyafet Sofrası'na buyurun
 Osman Nuri Topbaş'ın "Hüdayi'nin Ziyafet Sofrası kitabından uyarlanan tiyatro oyunu “Ziyafet Sofrası”,   1 Ekim’de  Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde sergilenecek. Oyun,  Üsküdar’da yolu Hüdayi Dergahına düşen iki sarhoşun yaşadıkları  büyük değişimin komik hikayesini anlatıyor.
Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde sergilenecek diğer tiyatro oyunları  ise  8 Ekim’de Çehov’un  ünlü eseri “Sevgili Doktor”, 15 Ekim’de” İyi Günde Kötü Günde”, 29 Ekim’de de “Abdi’nin Dümeni”  olacak.  
Çocuklara yönelik zengin program
1 Ekim’de Yunus Emre Kültür  ve Sanat Merkezi’nde “Çarpım Tablosu”  isimli tiyatro oyunu ile başlayacak çocuk programları, ay boyunca çeşitli kültür ve sanat merkezlerinde devam edecek. “Rengarenk Trafik”, “Hazine Adası”, “Zümrüd-ü Anka”, “7 Bölge 7 Çocuk”, “Uykum Geri Gel”, “Beneksiz Böcek Uğur”  isimli  tiyatro oyunları, çocukları bekliyor.
Yine en son  sinema filmleri de her hafta cumartesi günleri kültür merkezleri, pazar günleri de Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde çocuklarla buluşacak. Ekim ayının filmleri ise şunlar: Kahraman Miçolar, Karlar Kralı Norm, Kung Fu Panda 3, Kurbağa Krallığı.  
Sağlık Seminerleri doktorlarla buluşturuyor
Pendik Belediyesi sağlık seminerleri  çeşitli konularda Pendiklileri doktorlarla buluşturmaya yeni sezonunda da devam edecek.   13 Ekim’de  “Çarpıntı Şikayeti”  konusunda Ahi Evran Kültür Merkezi’nde Doç. Dr. Alper Kepez,  26 Ekim’de “ Kısırlık-İnfertilite  Tedavisi” konusunda Op. Dr. Handan Namlı tarafından Arif Nihat Asya Kültür Merkezi’nde,  27 Ekim’de “Kalp Hastalıkları ve Korunma Yöntemleri”  konusunda Akşemseddin KültürMerkezi’nde D oç. Dr. Altuğ Cin tarafından seminer verilecek.
Yazı ve Şiir Atölyesi  
Edebiyat dünyasına yeni yetenekler kazandıran Pendik Belediyesi  Yazı ve Şiir Atölyesi,  Ali Ural, Tuna Yukay ve Naime Erkovan’la bu sezonda da öğrencilerinin  kalemini güçlendirecek.
 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir