Psikodrama çalışmaları ile farkındalık kazanacaklar

Psikodrama çalışmaları ile farkındalık kazanacaklar
Ataşehir’de yaşayan her sosyal kesimden kadının korunması, desteklenmesi ve güçlendirilmesi amacıyla hizmet veren Ataşehir Belediyesi Kadın Dayanışma Merkezi’nde, “Pandemide Kadın Olmak” konulu grup psikoterapi uygulamasında kadınlar yolculuklarına başla

10 hafta sürecek olan psikodrama uygulaması ile kadınlar; “Olağanüstü Durumlarla Baş Etme, Stres Yönetimi - Öfke Kontrolü, Empati Becerisi, Toplumsal Cinsiyet, Spontanıte ve Yaratıcılık” gibi konularda farkındalık çalışmaları katılacaklar.
Çok güçlü bir terapi yöntemi olan psikodrama ile katılımcıların hayatlarındaki yaşadıkları herhangi bir soruna karşı güçlenmeleri, sorun çözme yeteneklerinin artması ve yaşam kalitelerinin yükselmesi hedefleniyor. Aynı zamanda psikodrama çalışmasıyla kadınlar, grup içerisinde birbirleriyle etkileşime geçerek farkındalıklarını da geliştirecekler.
Sosyal Hizmet Uzmanı ve Psikodramatist Pervin Ural, psikoterapi uygulamasıyla ilgi şunları söyledi: “Uzun bir yolculuğa çıktık. Yolculuğumuz boyunca katılımcı kadınlarımız psikodramanın faydalarından yararlanacaklar. Problem çözme becerileri, empati ve baş etme becerileri güçlenecek. Farklı bakış açıları kazanarak kendilerini daha iyi tanımlarına yardımcı olacaklar ve grup bilinci oluşturulmasına katkı sağlayacaklar” dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir