PROGRAMLAR SOHBET VE AYİNLE DEVAM EDECEK

PROGRAMLAR SOHBET VE AYİNLE DEVAM EDECEK
Mevlana Haftası etkinlikleri “Şeb-i Arus Özel Sergisi”yle başladı. Ebruların yanı sıra sikke ve tespihlerin de yer aldığı sergi, 21 Aralık’a kadar açık kalacak.

Mevlana Haftası münasebetiyle hazırlanan Şeb-i Arus Özel Sergisi, Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde açıldı. Pendik Belediyesi, İnsan ve İrfan Vakfı işbirliğiyle hazırlanan sergide Doç. Dr. Sacit Açıkgözoğlu’na ait ebruların yanı sıra derviş hırka ve postu, sikkeler, tespihler ve bir de yazma Kuran-ı Kerim yer alıyor.  Serginin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, tüm sanatseverleri sergiye davet ederek “Hz. Mevlana’dan öğreneceğimiz çok şey var. Hele ki bu yüzyılda daha çok şey var.” dedi.
PROGRAMLAR SOHBET VE AYİNLE DEVAM EDECEK 
Pendik Belediyesinin, Türk-İslâm Medeniyetinin yetiştirdiği en önemli şahsiyetlerin başında gelen Hz. Mevlana’yı (ks) anma etkinlikleri Fatih Çıtlak ve Hüseyin Top’un sohbet programlarıyla devam edecek. 10 Aralık Cumartesi günü saat 14.00’te Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek sohbetin ardından Sufi Ayinler Topluluğu, Mevlevi Mukabelesi yapılacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir