PENDİK’TE TARİHİ ESERLERİ GRAVÜRLERLE ANLATIYOR

PENDİK’TE TARİHİ ESERLERİ GRAVÜRLERLE ANLATIYOR
Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi “Gravürlerle Türkiye Tarihi” adlı sergiye ev sahipliği yapıyor. Mustafa Sarıtaş’a ait sergide Dolmabahçe Sarayı, Galata Kulesi gibi tarihi yapılara ait gravürler yer alıyor.

Pendik’te ilk sergisini açan Mustafa Sarıtaş’a ait “Gravürlerle Türkiye Tarihi” Sergisinde; Çırağan Sarayı’ndan Galata Kulesi’ne kadar yakın döneme ait tarihi yapıların yanı sıra milattan önce kurulmuş asırlık antik kentlere ait gravürler de yer alıyor. Özellikle gölgelendirmeleri ustalıkla gravürlere yansıtan Sarıtaş’ın çoğu eseri gerçeğe yakın siyah beyaz bir fotoğrafgibi duruyor.
“Gravür bir kara kalem sanatı değil”
Türkiye ve dünya tarihinin önemli eserlerini inceleyerek gravür sanatıyla buluşturan Mustafa Sarıtaş her bir eserini ortalama bir haftada yapıyor. Gravür’ü günümüzde ilginin azaldığı oldukça zor bir sanat olarak nitelendiren Sarıtaş: “Bu sanatı kara kalem sanatı olarak görüyorlar. Oysa gravür asla bir kara kalem sanatı değil. Oldukça meşakatli, sabır isteyen ve günümüzde sayıları giderek azalan sanatkarların ilgilendiği bir sanattır. Bunu eserlere ancak dikkatli baktığınızda anlayabilirsiniz.” diyor.

  5fb3c0ea1b82e_dsc-4252.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir