Pendik’te Srebrenitsa Soykırımı ağıtlarla anıldı

Pendik’te Srebrenitsa Soykırımı ağıtlarla anıldı
11 Temmuz 1995’te Sırplarca gerçekleştirilen Srebrenitsa Soykırımı için Pendik Belediyesi anma programı düzenledi. Gazipaşa Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte soykırıma uğrayan Müslüman Boşnaklar bir kez daha anıldı.

Pendik Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Öğütçü’nün de katıldığı etkinlikte konuşan Anadolu Yakası Pendik Bosna Sancak Dernek BaşkanıErdoğan Erden, konuşmasında Aliya İzzetbegoviç’in sözüne yer vererek “Unutulan soykırımlar tekrarlanır.” diyerek tarihimize sahip çıkılması gerektiğini söyledi.
Srebrenitsa’da ne oldu?
Srebrenitsa’nın 11 Temmuz 1995’te Ratko Mladic komutasındaki Sırp birliklerince işgal edilmesinin ardından Birleşmiş Milletler (BM) bünyesindeki Hollandalı askerlere sığınan sivil Boşnaklar, daha sonra Sırplara teslim edildi. Kadın ve çocukların Boşnak askerlerin kontrolündeki bölgeye ulaşmasına izin veren Sırplar, 8 bin 372 Boşnak erkeği ormanlık bölgede, fabrikalarda ve depolarda katletti. Katledilen Boşnaklar ise toplu mezarlara gömüldü. Savaşın ardından kayıpları bulmak için başlatılan çalışmalarda, toplu mezarlarda cesetlerine ulaşılan kurbanlar, kimlik tespitinin ardından her yıl 11 Temmuz’da Potoçari Anıt Mezarlığı’nda düzenlenen törenle toprağa veriliyor.

62c6de7350e57_dsc-6144.jpg
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir