Pendik’te kentsel dönüşüm seferberliği

Pendik’te kentsel dönüşüm seferberliği
Kahramanmaraş'ta yaşanan ve 45 binden fazla insanın ölümüyle sonuçlanan depremlerin ardından gözler mega kent İstanbul’daki kentsel dönüşüm çalışmalarına çevrildi. Pendik Belediyesi de bu anlamda ilçede kentsel dönüşüm seferberliği başlattı.

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu : “Pendik planlama ve imar uygulamaları açısından şanslı bir ilçe. Pendik ilçemizin sınırlarında %95 oranında plan ve uygulama çalışmalarını bitirmiş durumdayız 5 bin 454 yeni binaya ruhsat verdik.”

basliksiz-7.jpg


“PENDİK’TE KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARINI BAŞLATTIK” 
“Pendik’te geniş kapsamlı kentsel dönüşüm çalışmaları başlattık. Bunun 142 bin metrekare alanında bulunan Orta ve Dumlupınar Mahallelerinde kentsel dönüşüm çalışmalarımız devam ediyor. O bölgelerde bulunan binaların yıkımlarını belediye olarak biz üstlendik. Buralarla ilgili proje çalışmalarımız bitti, ruhsatlarını verdik. Pendik Belediyesi olarak son 10 yılda 4 bin 220 riskli binayı yıktık ve şuanda ilçemizin %95’ini planladık. 2019 yılı öncesinde 432 tane gecekonduyu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’yle yürüterek tahliyesini yaptık. 2019 yılında biten dairelerin 432 tanesiyle ilgili gecekonduların tahsisi ile ilgili sürecin bitmesi gerekiyordu ama maalesef şuandaki Büyükşehir Belediyesi yönetimi bu gecekondulara verilmesi gereken dairelerin tahsislerini yapmadı. İBB meclisinde oybirliği kararı ile bu kararı geçirmemize rağmen şuandaki mevcut belediye başkanı bu meclis kararını onaylamamakta ısrar ediyor ve maalesef 432 gecekondu sahibi tehlike altında binalarında oturuyorlar.”
“5 BÖLGEDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR “
“5 bölgede kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Aydos bölgesinde Ertuğrulgazi Mahallesi’nde de bir bölüm 2 milyon 350 bin metre kare alanda planlarımızı yaptık, onaylandı.Şimdi uygulama ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor.İnşallah bu yılın sonuna kadar uygulama çalışmalarını bitirdikten sonra orada da artık binalarının yenilenmesi ile ilgili süreci başlatmış olacağız.”
BATI MAHALLESİNDE 100 ADET BİNA YIKILACAK,117 BİNADA DÖNÜŞÜM OLACAK 
“Pendik’te Batı Mahallemizde 2019 yılında kentsel dönüşüm planlarımızı başlatmıştık. Üç ay içinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan onayımızı aldık. Orada da şuan dönüşümle ilgili hızlı bir süreç devam ediyor.”
“13 BİN GECEKONDUYU TAHLİYE ETTİRDİK”
“Sürecimiz şu şekilde gelişti; bir kısmının tapularını verme, bir kısmına da daire vermek suretiyle gecekondu sahiplerinin meselelerini çözüme ulaştırdık. Çok az miktarda gecekondumuz kaldı. Onlarında çalışmalarını devam ettiriyoruz.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir