Pendik’te Caddeler akıllı sensörlerle donatılıyor

Pendik’te Caddeler akıllı sensörlerle donatılıyor
Akıllı şehircilik yatırımlarını sürdüren Pendik Belediyesi, Aydos Orman Caddesi’nin ardından Olimpiyat Caddesi’ne de asfalt sıcaklığını anlık olarak ölçen sensörler yerleştirdi.

Türkiye’de LoRa sistemini ilk defa kullanan Pendik Belediyesi, Aydos Orman Caddesi’nin ardından Olimpiyat Caddesi’ne de sensörler yerleştirdi. Çınardere Mahallesi’nde bulunan caddeye kurulu sistemleasfalt sıcaklığı anlıkolarak ölçülecek. Ekipler sistem verilerinde gizli buzlanma gibi riski gördüğünde gereken önlemleri alacak.

63dd059c8931a_dsc-9563.jpg


Trabzon Caddesi’ne de kuruluyor
LoRa sistemini kent genelinde yaygınlaştıran Pendik Belediyesi bir diğer çalışmayı da Trabzon Caddesi’nde gerçekleştirecek. Dumlupınar Mahallesi’nde bulunan yaklaşık 600 metrelik caddeye de aynı sistem kurulacak. Sistem sayesinde sürücülerin güvenliği sağlanacak.
LoRa ne işe yarıyor?
LoRa network altyapısıyla kritik bölgelerde oluşan olumsuzluklara daha hızlı müdahale ediliyor. Sistem üzerinden şehrin farklı noktalarına yerleştirilen cihazlarla birimlere anlık iletiler gidiyor ve ölçümler gönderiliyor. Cihazlar belirlenen bölgelere konulduktan sonra yapay zeka aracılığıyla ölçümlerden aldığı verileri işleyerek belediyedeki ilgili birimlere bildiriyor. Veriler Pendik Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezinde (AKOM) canlı olarak izleniyor. Bu şekilde bölgede oluşabilecek olumsuz durumlar önceden tespit edilerek önlem alınabiliyor.

  
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir