PENDİKSPOR’DA MİLLİ GURUR

PENDİKSPOR’DA MİLLİ GURUR
Türkiye’nin otoritelerce altyapısı parmakla gösterilen sayılı kulüpleri arasında yer alan Pendikspor milli takım altyapılarına gönderdiği futbolcularıyla da adından söz ettiriyor.

Geçtiğimiz günlerde U17 Türk Milli Takımı’nın Hırvatistan ile oynadığı hazırlık müsabakası kadrosuna dahil edilen A Takım 3. kalecimiz Murat Akşit yaşadığı olayla izleyenlere fair-play örneği sundu. U17 Milli Takımımızın, Hırvatistan ile oynadığı hazırlık maçı 1-1 berabere tamamlanırken, TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'ndeki karşılaşmanın 28.dakikasında fair play adına güzel bir olay yaşandı. Sakatlanan bir oyuncumuzun tedavisi için dışarı yollanan topu Hırvatistan'a vermek isteyen Muhammet Emin Sarıkaya'nın yaptığı vuruş, Hırvat file bekçisinin hatasıyla ağlarla buluştu. Bu golün ardından Hırvatistan oyuna başladı. Hırvatların santra sonrası yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı ayağıyla kontrol eden kalecimiz Murat Akşit, topu kendi ağlarına göndererek skorun dengeye gelmesini sağladı. U17 Milliler, 12.02.2019 tarihinde Hırvatistan ile oynadığı ilk hazırlık maçında da 1-1 berabere kalmıştı. Bu arada Genç Milli Takımlar ve FGD Koordinatörü Oğuz Çetin de maçı tribünden takip etti. 
U14 Türk Milli Takım Karmasına 6 Futbolcu
Pendikspor U14 (2005 Doğumlular) takımından Arda Sarsın, Arda İnce, Ahmet Uzunel, Melih Güney, Burak Geliş ve Efe Yıldız U14 Türk Milli Takım karmasına davet edildi. 
Genç Milli Takımlar tarafından yapılan ve 2005 doğumlu oyuncuları kapsayan 14 yaş altı seçmelerinin ikinci etabı İstanbul'da TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde başladı. 21 Şubat Perşembe gününe kadar devam edecek seçme müsabakalarını Türkiye Futbol Federasyonu Genç Milli Takımlar ve Futbol Gelişim Direktörlüğü Koordinatörü Oğuz Çetin de izledi. 
Genç Milli Takımlar teknik direktörleri ile bölge antrenörlerinin takip edeceği maçlar sonrasında, en küçük yaş grubu olan U14 Milli Takımı'na ve kulüplere oyuncu havuzu oluşturulacak. 

untitled-1-001.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir