PENDİK BELEDİYESİ’NDEN KAMUOYUNUN BİLGİSİNE

PENDİK BELEDİYESİ’NDEN KAMUOYUNUN BİLGİSİNE
Özgür İstanbul Gazetesi internet sitesinde gazeteci Hatice Odabaş’ın alıkonulduğuna dair yalan haber yayınlamıştır.

Özgür İstanbul Gazetesi internet sitesinde  gazeteci Hatice Odabaş’ın alıkonulduğuna dair yalan haber yayınlamıştır. Hatice Odabaş gazetesinden yapılan bir yalan haber ile ilgili Belediyemiz Basın Müşavirliğine davet edilmiştir. Söz konusu gazetede yer alan ‘top sahasında otel inşaatına tam gaz devam’ konu başlıklı iddiası yalan yanlış bilgilerle doludur. Haberde mahkeme kararına rağmen iptal edilen plan çerçevesinde belediyemizin ruhsat verdiği yer almaktadır. Haber konusu parselin ihalesi, dönemin milletvekili Sinan Aygün’ün şirketi dahil yoğun katılım ile yapılmış 29 milyon 184 bin 907 TL bedelli arsa 49 Milyon TL‘ye satılmıştır. Plan süreçleri tamamlanması üzerine maliklerince yapılan 04.11.2015 tarihli ruhsat başvurusu, plan ve İstanbul İmar yönetmeliği çerçevesinde incelenmiş, gerekli düzeltmeler sonrası ruhsatları 12.01.2016 tarihinde onaylanmıştır. Danıştayın ilgili yürütmeyi durdurma kararı  28.01.2016’da tebliğ edilmiş, bu tarihten sonra yeni ruhsat düzenlemesi yapılmamıştır. Ortada haberde geçtiği gibi bir plan iptali olmadığı gibi inşaatın ruhsatı ile ilgili bir problem de bulunmamaktadır.  CHP meclis üyeleri adetleri olduğu üzere işlemin iptal sonrası yapıldığı yönünde ilgili gazeteciye yalan beyanda bulunmuştur.
Belediyemizin görüşünü almaksızın haberleştirilmesinden duyulan rahatsızlığı iletmek ve doğru bilgilendirme yapmak amacıyla ilgili gazeteci  davet edilmiştir. Kendisinden haber yaparken ilgili tüm tarafların  görüşü alınarak haber yapılmasının gazetecilik temel kuralları hatırlatılmıştır. İlgili gazeteci yeni bir yalan habere daha imza atmıştır. Odabaş Basın Müşavirliği’nde 15 dakika alıkonulduğu şeklinde tamamen düzmece ve yalanlarla dolu bir haber kaleme almıştır. Maalesef Milletvekili kimliği yanında gazeteci unvanı olan Barış Yarkadaş tarafları dinleyip kamuoyunu doğru bilgilendirmek yerine yalan haberi daha çarpıtarak doğru gibi sunma gayretine girişmiştir. Bugüne kadar bu zihniyet çok defa bu yalan haber ve çarpıtmadan medet ummuştur. Pendik Belediyesi yalan haberler ve atılan iftiralarla imajı bozulmayacak kadar başarılı bir kurumdur.
Konuyla ilgili olarak yasal haklarımız sonuna kadar takipçisi olacağımızı bildirir, yaşanan süreci olduğu gibi kamuoyuna saygıyla duyururuz.
Pendik Belediyesi

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir