PENDİK BELEDİYESİ BAŞKAN YARDIMCISI EKREM YILDIRIM MAHALLELER İLE İLGİLİ SON DURUMU AÇIKLADI

PENDİK BELEDİYESİ BAŞKAN YARDIMCISI EKREM YILDIRIM MAHALLELER İLE İLGİLİ SON DURUMU AÇIKLADI
Pendik Belediye Başkan Yardımcısı Ekrem Yıldırım, Orta ve Dumlupınar Mahallelerinde 105 hektarlık bir alanda yapılan yeni imar planlarıyla ilgili son durumu açıkladı.

Pendik Belediye Başkan Yardımcısı Ekrem Yıldırım tarafından yapılan açıklamada Orta Mahalle ve Dumlupınar Mahallesinin bir kısmını kapsayan 105 hektarlık bir alanın riskli alan olarak imar planlarının yapıldığı 12.03.2015 tarihinde  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bu planların onaylanarak yürürlüğe girdiği bildirildi. Yıldırım açıklamasında; yapılan imar planlarının kentsel yaşam standartlarını yükselteceğine vurgu yaparak şöyle dedi: “Yapılan  imar planlarında;  mevcut  yerleşme  dokusu  içerisinde  düzensiz  ve  sağlıksız  yapılaşmış konut alanlarının  sıhhileştirilmesi,  depreme  dayanıksız  konutların  biran  önce yıkılıp  yeniden yapılmasının sağlanması, ulaşım ağının çözümlenerek güçlendirilmesi, okul, park, cami, sağlık tesisi  gibi  sosyal  ve  teknik  donatı  alanlarının  düzenlenmesi,  otopark  sorununun  çözülmesi, kentsel  yaşam standartlarının  yükseltilmesi, alanın konum, topoğrafya, manzara  gibi fiziksel potansiyellerin  kullanılarak  cazibe  merkezi  haline  getirilmesi  ve  sonuçta  nitelikli  bir  kentsel mekanın oluşturulması amaçlanmıştır.”

“Bölgeye bir de millet bahçesi geliyor”

Pendik Belediye Başkan Yardımcısı Ekrem Yıldırım plan bölgesi içerisindeki Pendik ve Tavşantepe istasyonları olmak üzere 2  adet  metro  istasyonun  kullanıma  açılmasının yanı  sıra  plan  bölgesinin  hemen yakınında  bulunan  ve  yıllardır  maden  sahası  olarak  kullanılan  alanın  TOKİ tarafından kamulaştırılarak  "Millet  Bahçesi"  yapılacak  olmasının da  bölgeyi cazibe merkezi haline getireceğini söyledi. Yıldırım “Seçim fırsatçılarına meydan vermemek için açıklamayı zaruri gördük.” Süreç hakkında ayrıntı veren Yıldırım: “Bölgenin kentsel dönüşüm alanı ilan edilmesine müteakiben Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca plan oluşturulmuş, plan dönüşümün teşviki amacıyla taban oturumunda 5 puanlık bir atışla birlikte kat yüksekliği de zemin artı 4 kattan, zemin artı 5 kata çıkarılmıştır. Ancak mimari proje hazırlayıcıları mevcut emsal korunarak taban oturumu azaltılarak kat yüksekliğinin arttırılmasını talep etmişlerdir. Belediyemiz bu talebi bakanlığımıza iletmiş, bakanlığımız da bu talebi teknik bir raporla değerlendirmek üzere geri bildirim yapmıştır. Belediyemizce hazırlanan rapor sonrasında iki farklı plan yöntemince hukuki sorunlara meydan vermeksizin hayata geçirme çalışması sürdürülmektedir. Belediyemiz teknik çalışmalar sonuçlanmadan bir açıklamayı uygun görmemişti. Ancak seçim fırsatçısı bazı grupların çeşitli dedikodulara yol açması nedeniyle kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bu açıklamayı yapmayı uygun gördük.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir