OTOMATİK ÖDEME NOKTALARINDAN ÖDEME

OTOMATİK ÖDEME NOKTALARINDAN ÖDEME
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kentte İSPARK'ın işlettiği tüm otoparklarda, İstanbulkart ile ödeme yapılabilmesi yönünde uygulama başlattı.

İstanbulkart’ın otopark ödeme özelliği sayesinde aracını park eden vatandaşlar nakit para kullanmak zorunda kalmayacak. Hem yol üstü otoparklarda hem de kapalı otoparklarda kullanılan sistem sayesinde otopark ödemeleri kolaylık ve hız sağlayacak.
AKILLI KENTİN AKILLI KARTI
Akıllı şehirleşme için gereken en önemli unsurların başında finans ve teknoloji geliyor. Vatandaşların tüm ödemelerini nakit para taşımadan, para üstü beklemeye gerek duymadan hızlı ve temassız bir şekilde yapabilmeleri için istanbulkart’a elektronik para kartı özelliği kazandırıldı. Sadece ulaşımda değil birçok farklı ödeme sektöründe kullanılabilecek olan istanbulkart’ın kullanım alanlarını yaygınlaştırma çalışmaları devam ediyor.
İstanbul’da bulunan açık ve kapalı, yol üstü otoparklarında 610 noktada geçerli olan sistemi kullanmak için istanbulkart sahibi olmak yeterli.
Vatandaşlar ödeme yaptıktan sonra ödeme bilgilerinin detaylarını görmek isterlerse ‘istanbulkart.istanbul’ web sitesinden üyelik yaparak nerede ödeme yaptıklarını, kalan bakiyelerini ve kart hareketlerini inceleyebilecekler.
İSTANBULKART İLE OTOPARK ÖDEMESİ NASIL YAPILIYOR?
Kapalı Otoparklarda Ödeme
Otoparktan çıkarken gişeye geldiğinizde gişe görevlisine ödemeyi istanbulkart ile yapmak istediğinizi söylemeniz yeterli olacak. Görevli, istanbulkart’ınızı POS cihazına okutarak tahsilatı yapacak.
OTOMATİK ÖDEME NOKTALARINDAN ÖDEME
Otomatik Ödeme Makinelerinde ödeme seçeneklerinden istanbulkart’ı seçtikten sonra cihaz üzerindeki yönlendirmelerle ödemenizi kolaylıkla yapabilirsiniz.
YOL ÜSTÜ OTOPARKLARDA ÖDEME
Ödeme aşamasında yanınıza gelen İspark görevlisine ödemenizi istanbulkart ile yapmak istediğinizi belirtiniz. Görevli, el terminalinden İstanbulkart seçeneğini seçtikten sonra istanbulkart’ınızı el terminaline okutur ve ödeme işlemi tamamlanır.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir