OTOBÜS KUYRUĞU DEĞİL İSTİKLALE GİRİŞ KUYRUĞU

OTOBÜS KUYRUĞU DEĞİL İSTİKLALE GİRİŞ KUYRUĞU
Türkiye genelinde alınan koronavirüs tedbirleri kapsamında; kalabalık görüntülere sahne olan İstiklal Caddesi'ne sınırlı sayıda insan alınacak. Bu doğrultuda İstiklal Caddesi'ne girebilmek için sıraya giren vatandaşlar uzunca bir kuyruğun oluşmasına neden

Koronavirüs tedbirleri kapsamında İstanbul İstiklal Caddesi'ne girebilecek kişi sayısı bugün itibarıyla 7 bin olarak sınırlandırıldı. Üç metrekareye 1 kişinin düşeceği şekilde yapılan düzenleme sonrasında caddeye giriş yapmak için sırasını bekleyen vatandaşların oluşturduğu kuyruk dikkat çekti.
Beyoğlu Kaymakamlığı İlçe Umumi Hıfzısıhha Meclisi dün Beyoğlu Kaymakamı Mustafa Demirelli başkanlığında olağanüstü toplandı. Toplantıda koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbir ve önlemler değerlendirildi. Toplantıda yoğunluğun fazla olduğu Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi için yeni ek tedbirler alındı.
En fazla 7 bin kişi aynı anda bulunabilecek
Buna göre bugün saat 10.00'dan geçerli olmak üzere, İstiklal Caddesi'nin Taksim Meydanı girişinden Tünel Meydanı'na kadar olan 1500 metrelik kısmı, fiziki engellerle kontrol altına alınacak. 21 bin metrekare olan bu kesimde, üç metrekareye bir kişi düşecek şekilde en fazla 7 bin kişi aynı anda bulunabilecek. Caddede kolluk ve zabıtanın mesafe kontrollerinde, belirlenen yoğunluğun aşıldığını tespit etmesi durumunda caddeye girişin durdurulacağı açıklandı.
Yürüyüş yüz yüze gelmeden olacak
Öte yandan, kişilerin yürürken yüz yüze gelmelerini engellemek, bulaş riskini azaltmak için İstiklal Caddesi üzerinde tramvay yolu orta nokta alınarak herkes gidiş yönüne göre yolun sağından yürüyecek. Cadde üzerinde sosyal mesafenin azaldığı, toplanmaların olduğu yerlerde bulunanlar kolluk ve zabıta tarafından uyarılacak.
İzinli seyyar satış yapan kestaneci, simitçi gibi satıcıların etraflarında sosyal mesafeyi ihlal edecek tarzda birikme ve toplanmalar olduğu takdirde zabıta tarafından esnafa ait tezgah ve araçlar geçici olarak ara sokaklarda uygun noktalara alınacak.
Cadde'deki çalışanlar 7 bin kişiye dahil değil
İstiklal Caddesi üzerinde faaliyet gösteren 308 iş yerinde 5 binin üzerindeki çalışan, caddeye alınacak 7 bin kişiye dahil edilmedi. Alınan kararın emniyet ve zabıta yayın araçları ile İstiklal Caddesi üzerinde duyurulacağı ve basın yayın kuruluşları ile paylaşılacağı, kararlara uymayanlara ise 1593 sayılı Umumi Hıfzısıhha Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesine ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu'nun 195. Maddesi kapsamında gerekli işlemlerin başlatılacağı belirtildi.
Drone ile izlenecek
Yeni alınan kararlara ilişkin konuşan Beyoğlu Kaymakamı Mustafa Demirelli, şu bilgileri verdi:
"Türkiye'nin en kalabalık caddesi olan İstiklal Caddemizde, vaka sayılarındaki artıştan dolayı yeni önlemler aldık. Taksim Meydanı'ndan Tünel Meydanı'na kadar olan kısmında her üç metrekareye bir kişi olacak şekilde, aynı anda 7 bin kişinin caddede bulunabileceği kararını aldık. İstiklal Caddesi'ne bağlanan yolların girişinde polis ekiplerimiz görev alacak. Drone ve gözlem ile yapılan uygulamada, sayı 7 bini gördüğü zaman, bağlantı yollarındaki akışı kesecekler."
Caddeye giriş yapmak için kuyrukta beklediler
Koronavirüs tedbirleri kapsamında bugün başlayan uygulama sonrasında İstiklal Caddesi'nin Tünel girişinde vatandaşlar caddeye giriş yapabilmek için kuyruk oluşturdu. 7 bin kişinin bulunmasına izin verilen caddeye girmek isteyen vatandaşların dakikalarca sırada beklemesi ise tarihe not düşüldü.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir