ÖRNEK PROJEYE YENİ EMEKLİLER

ÖRNEK PROJEYE YENİ EMEKLİLER
Pendik Belediyesinin emeklilere yönelik düzenlediği arıclık kursu, ilk mezunlarının ardından yeni kursiyerlerle eğitime başladı

İlçe Halk Eğitim Merkezi ile işbirliği yapan Pendik Belediyesinin emeklilere ek gelir sağlamak, nitelikli bal üretimini teşvik etmek ve bu işi memleketlerinde  yapmalarını sağlamak amacını taşıyan  Arıcılık Projesi devam ediyor.  İlk kurstan mezun olan Erzurumlu ve Ordulu emekliler, Pendik Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından memleketlerinde kendilerine dağıtılan içi arı dolu kovanlarla arıcılığa başladı.
Yeni dönemde ise Kastamonulu ve Bayburtlu 40 emekli arıcılık mesleğini öğrenecek.  Yeni kursiyerler, Arif Nihat Asya Kültür Merkezi’nde teorik eğitime başladı. Arıcılık eğitmeni Ülkü Ergüt tarafından verilen bilgileri dikkatle dinleyen arıcı adaylı emekliler,   toplam 80 saatlik teorik ve pratik eğitimin sonunda sertifikalarını alacak.
TÜRKİYE’DE ARICILIK GEREĞİ GİBİ YAPILAMIYOR
Ülkemizde arıcılığın hala kulaktan dolma bilgilerle yapıldığını söyleyen arıcılık eğitmeni Ülkü Ergüt,  “Türkiye bal üretiminde dünyada 4. sırada. Bizde kovan başına 14-15 kilo, dünyada ilk sırada yer alan Arjantin’de ise kovan başına 45 kilo bal alınıyor. Onlar, bu alanda eğitim almış insanlarla bu işi yapıyor. Bu yüzden Pendik Belediyesinin arıcılık kursu büyük önem taşıyor.  Kursa ilk dönemde katılan tüm emekliler son derece hevesle bu işi öğrendiler. Arıyla ilgili  tüm bilgileri alarak mezun olup bal üretimine başladılar. ” dedi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir