"ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA GÖRÜŞMELER BAŞLAYACAK"

"ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA GÖRÜŞMELER BAŞLAYACAK"
Kıdem tazminatıyla ilgili soruya cevap veren Müezzinoğlu "Kıdem tazminatında adaletin sürdürülebilirliğin olduğu bir çerçeveyi henüz oluşturabilmiş değiliz. Önümüzdeki hafta taraflarla görüşeceğiz.' dedi.

Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği kıdem tazminatı düzenlemesiyle ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan önemli açıklamalarda geldi. Önümüzdeki hafta taraflarla görüşmeler olacağını belirten Bakan Müezzinoğlu, hakkaniyetli bir sistem için çalışılacağının altını çizdi.
"ORTAK FİKİRDE BULUŞULMADI"
Bakan Müezzinoğlu şu açıklamalarda bulundu:
Paydaşlarımızda da hakkaniyetli, mağdur olmayan bir yapının kurulmasını veya mevcut yapının evrilmesini talep ediyorum. Bu anlamda bir forum kurulması sürecine baktığımızda 1975 yılında işçilerin kıdem tazminatı konusunda mağdur olabileceklerini düşünen kanun yapıcı bu fondan yasaya bir madde koyuyor. 1975 - 2016, liderler masaya geliyor. Güçlü bir irade, hakkaniyeti ve güveni güçlü tutacak bir ortak fikirde buluşulmadı.
Biz önümüzdeki dönemde hükümetin bu anlamda adil, hakkiniyetli olarak büyük oranda kabul edilen bir kıdem tazminatı oluşturulmasıyla ilgili henüz taraflarla görüşmelere başlamadık.
Önümüzdeki hafta görüşmelere başlayacağız. Bakışımız, işçinin alın terinin korunması, hakkının korunabilmesi. Bunun başarabilecek ve onların temsilcilerininde sistemi kabul edebileceği bir yapını çalışmalarını yapacağız. Belirli alt yapı var ama kolay olmadığını geçmiş gösteriyor.
"ESASINDA İŞÇİLERİMİZ MAĞDUR OLUYOR"
AK Parti hükümetleri olarak da konuyu önemsediğimizi söyleyebiliriz. Paydaşların vicdanının olduğu bir çerçeveyi henüz oluşturabilmiş değiliz. Süreç umarız olumlu bir süreç olur. Bu anlamda şu anda en çok mağdur olan kimdir diye baktığımızda esasında işçilerimiz mağdur oluyor.
"ORTAK NOKTANIN BULUNDUĞU BİR SÜREÇ OLACAK"
Kıdemden istifade edebilen, iş akdi sonlandırılanlarda oranlar arasında fark var. Kaybın olduğunu görüyoruz. Süreç inşallah arzu edilen, ortak noktanın bulunduğu bir süreç olacaktır.
Müezzinoğlu, taşeron işçilerin kadroya alınmasına ilişkin ise şu değerlendirmede bulundu:
"Türkiye'nin çalışan veya kamu çalışanı için önemli bir konu başlığı. Bugün geldiğimiz noktada kamu çalışanı, memur, işçi, geçici işçi, sözleşmeli işçi gibi karmaşık birbiri arasında uyumsuzluğu yoğun olan bir yapımız var. Kamu personeli reformunu bir bütün olarak ele almak gerekir. Sistemi yeniden kurgulayan, A'dan Z'ye yeniden kamu çalışanı statüleriyle şekillendiren bir yapıyı çalışıp da 3'üncül bakışın ayaklarına koyabilsek çalışan da ülke de çok rahat edecek."
"ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA İÇERİSİNDE SONUÇLANDIRACAĞIZ"
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, bakanlıktaki görevden uzaklaştırmalara ilişkin de, " PKK terör örgütüyle ilgili çalışmalarımız var ve onu da önümüzdeki bir hafta içerisinde sonuçlandırmaya çalışıyoruz." dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir