ÖMER ÇELİK, PARTİSİNİN MYK GÜNDEMİNE İLİŞKİN AÇIKLAMALARDA BULUNDU.

ÖMER ÇELİK, PARTİSİNİN MYK GÜNDEMİNE İLİŞKİN AÇIKLAMALARDA BULUNDU.
Çelik Başkan Erdoğan'ın önerdiği altılı platformla ilgili "Sn. Cumhurbaşkanımız Gürcistan da olsun diye Sn. Putin'e teklif etti. Sn. Putin'in aralarında sorunlar olmasına rağmen Cumhurbaşkanımız teklifi üzerine kabul etmesi son derece vizyoner bir yaklaşı

İran olumlu, Sn. Aliyev olumlu, Putin ve Sn. Cumhurbaşkanımız zaten olumlu. Tarihi bir fırsat. Burada Türkiye, İran, Rusya, Azerbaycan, Ermenistan ve Gürcistan olacak. Dolayısıyla burada Ermenistan'ın kendisini konumlandırması gerekiyor. Ermenistan için de bir fırsat penceresi oluşmuş oluyor. Teknik görüşmeler ilerliyor, herhangi bir negatif durum yok" dedi.
PUTİN, ERDOĞAN'IN TEKLİFİNİ KABUL ETTİ
Çeli̇k platformdaki̇ altıncı olan Gürcistan hakkında "Biliyorsunuz Rusya ile Gürcistan arasında bazı problemler var. Sayın cumhurbaşkanımız Gürcistan da olsun diye sayın Putin'e teklif etti ve netice itibariyle sayın Putin de kadul etti." dedi.

 


- MİNSK GRUBU'NA ELEŞTİRİ
"30 yıllık işgalde Minsk Grubu ne yapmıştır?" sorusunun giderek büyüyen bir soru olduğunu söyleyen Çelik, şunları kaydetti:
"Herhangi bir şekilde çözüm misyonu ortaya koyamamışlar. Şimdi Minsk Grubu içerisinde Fransa'nın sürekli olarak Türkiye'ye karşı durmaya çalışan, sürekli olarak Türkiye neredeyse, ister Suriye'de ister Libya'da ister Doğu Akdeniz'de ister Azerbaycan'da, Türkiye'nin durduğu yere mutlaka kendisini karşısında konumlandırmaya çalışan bir tutumu var. Bunun bu meselelere hiçbir faydası yok. Eğer Fransa bu meselelerde sağlıklı bir rol edinmek istiyorsa, yani bunların hepsi bir rol edinme kaygısının gayretiyse onun yolu bu da değil. Türkiye ile doğru zeminlerde, doğru bir dille konuşmak, her zaman diplomatik çözüm yollarının arayışı içerisinde olmak en doğru yoldur. Onun dışında fanatik Ermeni çıkarlarının yönettiği, Kafkaslardaki barışı tehdit eden yaklaşımların hiçbirinin bundan sonra sonuç almayacağı bellidir.
Artık kendi dua etmek için gittiği kiliseden bile kovulan, bakanları istifa eden bir Ermenistan Başbakanı var. Bu radikalizmin, bu saldırganlığın Ermenistan'ı getirdiği yer, net bir şekilde bir çöküştür. Dolayısıyla bu aslında Ermenistan'ı diasporanın da nereye sürüklediğini, birtakım radikal siyasetçilerin de nereye sürüklediğini net bir şekilde göstermesi gereken bir meseledir ya da Fransa'daki bazı siyasetçilerin Ermenistan'ı yine aynı maceralara sürüklemek için teşvik ettiğini, cesaretlendirdiğini gösteren bir yaklaşımdır. Bütün bunlar sağlıklı sonuçlar doğuracak işler değil."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir