OLCAY ÇAKIR TRABZONSPOR’U YORUMLADI.HOCA FARKI

OLCAY ÇAKIR TRABZONSPOR’U YORUMLADI.HOCA FARKI
Kazanmak ve kazanırken değişim adımlarını atmak önemliydi. Avcı, 'takım savunması' için boyu kısalttı. Aynı zamanda alan savunması gibi riskli bir tercih yaptı. Pas oyunu da gelişirken, süresi arttırıldı. En önemlisi oyun çok iyi olmasa da sonuç alındı.

Hem kazanmak hem de kazanırken değişimin küçük adımlarını atmak önemliydi. Oyuncuların zeminle de mücadelesi, teknik, taktik anlamda bir çok şeyin önüne geçti denilebilir. Özellikle ikinci yarıda Erzurumspor'un yoğun baskısı, akıllara öne geçilen maçlarda geçmişte yaşanan puan kayıplarını getirdi. İlk 25-30 dakikalık sürecin boyu uzatılmalı.
Planladığı şekilde kazandı
Abdullah Avcı ile birlikte çıkılan bu ilk karşılaşmanın sonuç odaklılık, kazanma odaklılık üzerine bina edileceğini zaten biliyorduk. Trabzonspor istediği puanları, planladığı şekilde almış oldu yeni hocasıyla... Peki dün akşam yeni teknik adamıyla Trabzonspor'da değişime dair ne tür emareler vardı?
Madde madde değişim
1- Öncelikle milli arada eksik oyuncuları da düşünüldüğünde kısa süreli birliktelikten büyük değişim beklenmiyordu.
2- Teknik adamın özellikle 'takım savunması' üzerinde titizlikle durduğunu biliyorduk. Bu konuda dün akşam; öncelikle takım boyunu kısaltma çalışmaları gözlemledik. 
3- Bloklar arası mesafe kısa tutulmaya çalışıldı.
4- Alan savunması gibi riskli tercihi de göze çarpan ayrı bir detaydı.
5- Pas oyununda ısrar edilen süre artmaya başladı.
6- Özellikle pas açıları, pas alternatifleri konusunda da oyuncular kısa süreli eğitime doğru reaksiyon verdiler.
Bol çalışma ve transfer...
Dediğim gibi, dün akşam Abdullah Avcı'dan beklenen öncelikli şey 3 puanla başlaması idi. Ve değişim emareleri göstermesiydi. Eski alışkanlıkları, adeta kısa dönem genetik miras gibi yerli yerinde ve kolay değişecek gibi değil. Bol pratik, bol çalışma ve devre arasında yapılacak hamle transferlerle bir çok şeyi değiştirebilmenin kredisi de bu tip kötü oyun, iyi puanlarla kazanılacaktır. Bu hep böyle olmuştur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir