OLASI SU BASMASINA KARŞI ÖNLEM

OLASI SU BASMASINA KARŞI ÖNLEM
Pendik Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Fevzi Çakmak Mahallesi Kemal Paşa Caddesi’ni baştan aşağı yeniliyor. Orhangazi Mahallesi’nde yağmur suyu kanalı döşemeye başlayan ekipler, farklı noktalarda da üst yapı çalışmalarına devam ediyor.

Pendik Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Fevzi Çakmak Mahallesi Kemal Paşa Caddesi’ni baştan aşağı yeniliyor. Orhangazi Mahallesi’nde yağmur suyu kanalı döşemeye başlayan ekipler,  farklı noktalarda da üst yapı çalışmalarına devam ediyor.
Yaz dönemi boyunca çeşitli mahallelerde  alt ve üst yapı çalışmaları yürüten Pendik Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri,  caddeleri yenileyerek  kışa hazırlıyor.  Yoğun yağış dönemlerinde olası su basmalarını engellemek üzere gereken yerlerde yağmur suyu kanalı döşenirken konforlu bir ulaşım için kaldırım ve asfalt serimi çalışmaları da gerçekleştiriliyor.  
Kemal Paşa Caddesi yenileniyor
Pendik Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri Fevzi Çakmak Mahallesi’nde bulunan Kemal Paşa Caddesi’ni baştan aşağıya yeniliyor. Bu kapsamda iş makineleriyle caddedeki parke taşları ve kaldırımları sökmeye başlayan ekipler, caddeyi asfalt serimine hazırlıyor. AYEDAŞ ekipleri de yenilenecek aydınlatma lambaları öncesi yer altındaki kabloların bakımını gerçekleştiriyor. Araç trafiğinin daha konforlu hale gelmesi için kaldırımlar daraltılıp yol genişletilecek. Tüm bu çalışmaların Eylül ayında tamamlanması bekleniyor.
Olası su basmasına karşı önlem
Yoğun yağış dönemlerinde olası su basmalarına karşı Orhangazi Mahallesi’nin altyapı sistemi güçlendirilmeye başlandı. Ekipler mahallede, aralarında Betül, İğde ve Yazma’nın da bulunduğu bazı sokaklarda yağmur suyu kanal çalışması yapıyor. Tamamlanmak üzere olan çalışmalar sonunda Orhangazi Mahallesi sakinleri kış aylarında yoğunlaşan yağışlar sonrasında sıkıntı yaşamayacak.
Yakacık Caddesi'nde çalışma 
Pendik’in farklı noktalarındaki üst yapı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda Velibaba Mahallesi Yakacık Caddesi’ndeki kaldırımları yenileyen ekipler, bölgenin modern bir görünüme kavuşmasını sağladılar. Tretuvar ve orta refujleri de yenileyerek ağaç diken ekipler, görme engellileri de unutmadı. Yenilenen kaldırımlara boylu boyunca sarı şeritle donatan Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri son rötuşların da yapılmasıyla 650 metrelik caddedeki çalışmaları tamamen bitirecekler.  

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir