Nwakaeme! Galatasaray derbisine özel hazırlanıyor

Nwakaeme! Galatasaray derbisine özel hazırlanıyor
Bordo-mavili takım Trabzonspor'un yıldız futbolcusu Anthony Nwkaame, bu sezon UEFA Konferans Ligi ve Süper Lig’deki 7 maçta attığı 4 golle takımın en skorer ismi oldu. Nwakaeme, pazar günü oynanacak Galatasaray derbisinde bordo-mavililerin en büyük gol si

Süper Lig'in ilk 3 haftasında aldığı galibiyetlerle liderlik koltuğunda bulunan Trabzonspor'un pazar günü sahasında konuk edeceği Galatasaray derbisinde en büyük gol güvencelerinden biri Anthony Nwkaame olacak. Sezona iyi bir başlangıç yapan Nijeryalı sol kanat, Avrupa Konferans Ligi ve Süper Lig'deki 7 karşılaşmada kaydettiği 4 golle takımının en skorer oyuncusu konumunda bulunuyor. Bordo-mavili futbolcu, ligin ilk haftasında takımının deplasmanda 5-1 galip geldiği Yeni Malatya, ligin 2. haftasında Trabzon'da 2-1 mağlup ettiği Demir Grup Sivasspor ve ligin 3. haftasında 1-0 yendiği GZT Giresun maçlarında 1'er kez sahne aldı.
G.SARAY'I ÖZEL HAZIRLANIYOR
32 yaşındaki yıldız, G.Saray'ın filelerini sarsması halinde ligin ilk 4 haftasında gol atarak sezona başlamış olacak. Teknik direktör Abdullah Avcı, 'Bay Beyin'i derbiye özel motive ediyor. Avcı'nın pazar günkü karşılaşmada da en büyük güvencelerinden biri Nwakaeme olacak. Trabzonspor'da dördüncü sezonu geçiren yıldız oyuncu bütün kulvarlarda 37 kez sahneye çıktı. Geldiği ilk sezon da bordo-mavili takımın Galatasaray'ı 4-0 mağlup ettiği maçta 2 gol atarak şov yapan tecrübe abidesi, söz konusu dönemden sonra sarı-kırmızılı takımın kalesini sarsmayı başaramadı. Beşiktaş derbilerinde 2 gol atan Nwakaeme'nin Fenerbahçe'ye karşı ise henüz golü yok.
Nwakaeme, Trabzonspor formasını 116 defa taşıdı. 36 defa bordo-mavili takım adına rakip ağları havalandırdı. 30 da asisti bulunuyor. Hücumda Karadeniz ekibini sırtında taşıyor.
SÜPER LİG'İN MAESTROSU
Trabzonsporlu Anastasios Bakasetas ilk 3 haftadaki performansıyla Süper Lig 'in en iyisi. 28 yaşındaki maestro, bu sezon Süper Lig'de forma giyen futbolcular arasında resmi karşılaşmalarda en çok gol katkısı yapan isim oldu. Bordomavili formayla çıktığı 7 maçta 2 kez ağları havalandıran, 4 de asist yapan Bakasetas, Yunan Milli Takımı'yla da sahaya çıktığı 2 sınavda 2 asistle yıldızlaştı. Böylece toplam 9 resmi maçta 2 gol, 6 asistle 8 gole direkt katkıda bulundu. Bakasetas'ı, 3 gol, 3 asistle G.Saraylı Kerem ve 5 golle F.Bahçeli Valencia takip ediyor.
YENİ SÖZLEŞME
Camianın gözbebeği Nwakaeme'nin kontratı sezon sonu bitiyor. Nijeryalı yıldızın mukavelesi kısa süre içinde uzatılacak. 32 yaşındaki oyuncu da bordo-mavili takımda kalmak istiyor.
MUHTEŞEM FIRTINA
Şampiyonluk için kadro çalışmalarına geçen sezondan başlayan Trabzon, transferlerin önemli bölümünü kampa yetiştirmenin meyvesini topluyor. Yeni Malatyaspor'u 5-1, Sivasspor 'u 2-1, Giresunspor'u da deplasmanda tek golle mağlup etti ve sezona 3'te 3 yaparak başladı. Ligde liderlik koltuğuna oturan Karadeniz devi, 2004- 05'ten sonra ilk kez 3'te 3'lük başlangıca imza attı. Bordomavililer, özellikle hücum performansıyla zirveye çıktı. 3 maçta toplam 19 kez rakip kaleye şut gönderen Trabzon, 8 golle ligin en skorer takımı oldu.
Fırtına, teknik direktör Avcı ile ligde 35 maçta sadece 3 mağlubiyet yaşadı. Karadeniz devi, deneyimli hoca ile 21 galibiyet elde etti, 11 beraberlik aldı.
Trabzonspor'un bu sezon oynadığı 7 karşılaşmada attığı 13 golün 10'u eski oyuncularından geldi. 4 kez sahne alan Nwakaeme en skorer isim olmayı bildi.
Bordo-mavililer, geçen sezon ilk 3 haftada 4 puan alırken bu sezon 9 puanla söz konusu dönemi lider tamamladı. Fırtına geçen sezona 5 puan fark atmış oldu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir