“MUTLAKA BİR HAYALİNİZ OLSUN”

“MUTLAKA BİR HAYALİNİZ OLSUN”
Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, gençlere, Mevlana Celaleddin Rumi’nin ‘Bir neslin geleceğini bir önceki nesil hazırlar’ sözünü hatırlatarak, “Mutlaka hayaliniz olsun” tavsiyesinde bulundu.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, gençlere, Mevlana Celaleddin Rumi’nin ‘Bir neslin geleceğini bir önceki nesil hazırlar’ sözünü hatırlatarak, “Mutlaka hayaliniz olsun. Hayalleri olmayanlar yarınları yönetemez” tavsiyesinde bulundu. Öğrencilerden boş vakitlerini iyi değerlendirmelerini de isteyen Çağırıcı, “Yabancı dil öğrenin” dedi.
Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen Ebabil Kürsüsü Programı’nın bu ayki konuğu Bağcılarlı gençlerin, “Lokman Abisi” Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı oldu. Bağcılar Belediyesi M. Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda gençlere, ‘Sizler, büyük Türkiye’nin aydınlık geleceğisiniz’ diyerek konuşmasına başlayan Çağırıcı, “Bizler bu sorumluluk bilinciyle, geleceğimizin teminatı gençlerimizin en iyi şekilde yetişmesi için çalışıyoruz” dedi. Her zaman eğitim ve gençlik yatırımlarına ağırlık verdiklerini kaydeden Çağırıcı, “İlçemizde 1992’de asfalt yol, kütüphane ve altyapı yoktu. Bugün ise park ve bahçelerin yanı sıra kültür merkezleri, 16 Bilgi Evi, Gençlik Merkezi, Dil Evi,  8 D Sinema ve Planetaryum, 6 kapalı yüzme havuzu gibi gençlerin ikinci adresi haline gelen tesisler hizmet veriyor” diye konuştu. Çağırıcı, ayrıca ulusal ve uluslararası sınav ve sportif etkinliklerde dereceye giren öğrencileri ödüllendirdiklerini hatırlattı.
“GENÇLERİMİZİN SUNUMLARINI DİKKATE ALIYORUZ”
Gönüllü Meclisler, Gençlik Meclisi ve Şuralarda da gençlerin yaptıkları sunumları dikkate alarak sorunları çözüme kavuşturduklarını kaydeden Çağırıcı, eğitime yönelik yatırımları şu sözleriyle dile getirdi: “1992’de ilçemizde 16 devlet okulu vardı.  Şimdi 98’i devlet, 68’i özel okul olmak üzere 166 okulumuz hizmet veriyor. 16 okul ile 1 yurt inşa edeceğiz.  Hepsinin arsalarını biz sağladık. 1 okulun inşaatı başladı, 6 okul projesinin ihalesi yapıldı, 9 okulun ve 1 yurdun proje çalışmaları devam ediyor. Sınıflarımızın 30’ar kişilik olmasını istiyoruz.  Üçüncü bir üniversitenin Yüksekokul proje çalışmaları devam ediyor.23 yıl önce hiç kütüphanesi olmayan Bağcılar’da bugün 30’un üzerinde kütüphane bulunuyor.”
“GENÇLERE TAVSİYEDE BULUNDU”
Mevlana Celaleddin Rumi’nin Bir neslin geleceğini bir önceki nesil hazırlar, sözünü hatırlatan Çağırıcı, gençlere, “Mutlaka hayaliniz olsun. Çünkü hayali olmayanlar yarınları yönetemez.  Hayal gençlerin geleceğidir, hayal kurun.” diye tavsiyede bulundu. Gençlere yönelik hizmetler sunmaya devam ettiklerini hatırlatan Çağırıcı, Göztepe Spor Kompleksi ve Yüzme Havuzu’nun da yakında hizmete sunulacağını söyledi.  Çağırıcı, komplekste buz pisti, yüzme havuzu ve genel amaçlı spor salonu ve bowling salonu olacağını anlattı.
”HİZMETE SUNDUĞUMUZ TESİSLERİMİZDEN FAYDALANIN”
Gençlerin sorularını da cevaplayan Çağırıcı STK’larda veya toplumun yararına hizmet veren derneklerde aktif görev almalarını istedi. Gençlerden, Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi ve Müzesi, Şehitler Parkı ve Çanakkale Zaferi Müzesi gibi önemli yerleri ziyaret etmelerini isteyen Çağırıcı, “Çanakkale Gezi Programı’na, Yaz Kampı’na, İzcilik Kampı’na, Gençlik Şölenleri’ne katılın. Yedi adet Kültür Merkezimizde ücretsiz sunduğumuz tiyatro, sinema, sergi, söyleşi, konferans ve 50’yi aşkın sanatsal kurslarımıza katılın” dedi.  Gençlerden vakitlerini iyi değerlendirmelerini de isteyen Çağırıcı, mutlaka yabancı dil öğrenmeleri çağrısında bulundu. 

babbbsliksiz-1-001.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir