"MİLLİ İRADENİN TEMİNATI AK PARTİ'DİR"

"MİLLİ İRADENİN TEMİNATI AK PARTİ'DİR"
Başbakan Ahmet Davutğlu, partisinin İl Kongresi için gittiği Erzurum'da önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Ahmet Davutğlu, partisinin İl Kongresi için gittiği Erzurum'da önemli açıklamalarda bulundu.
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, 2015 Haziran seçimlerinin ilk il kongresini Erzurum'da yaptı. Erzurum'da önemli açıklamalar yapan Davutoğlu Bahçeli'nin Tunceli ziyaretine de gönderme yaptı.
İşte Davutoğlu'nun konuşmasından önemli satırbaşları;
Bir kaç sene önce Erzurum'a geldiğimde kale şehir demiştim. Erzurum öyle bir şehir ki duruşuyla ben buradayım diyor. Erzurum bizim istiklalimizin teminatıdır. Az önce Nene Hatun'un torunu ile kucaklaştık. 93 harbinde bütün bedeniyle ve ruhuyla direnmiştir Erzurum. Selam olsun Erzurum'a...
"MİLLİ İRADENİN TEMİNATI AK PARTİ'DİR"
İl kongrelerimizi Erzurum'da başlatmamızın sebebi vatan ne zaman dara düşse Erzurum sığınılacak kale oldu. Erzurum Kongresi ilk defa milli irade kavramını kullandı. Amir olan milli iradedir dedi. Bugün de milli iradenin teminatı AK Parti kadrolarıdır.
ERZURUM'A YENİ SPOR SALONU
Dadaşlar bu salona sığmıyor. Erzurum'a en kısa zamanda en az 10 bin kişilik bir kapalı spor salonu yapacağız. Erzurum her şeyi hak ediyor. Erzurum'a ayağa kalk demeye geldim. Neden biliyor musunuz? 12 yıl içerisinde Cumhurbaşkanımızın da katkısıyla büyük başarılar elde ettik. 3 kez milli iradeyi sarsacak darbe girişimleri oldu. 3. köprü, 3 Havalimanı projeleri hayata geçerken tam o anlarda sokaklara döküldüler. Bir ana da ağaç sevdalıları oldular. AK Parti kadroları bunlara karşı dimdik durdu ve Kayseri'ye, Erzurum'a geldi bu kompolaları durdurdu.
MİLLET ÇATIYA DEĞİL TEMELE BAKAR
30 Martta millet gereken cevabı verdi. Sayın Cumhurbaşkanımızın karşısında çatı adayıdiye birisini çıkardı. Bu millet çatıya bakmaz temele bakar temele, temelde iman var mı yok mu. Biz bu temelden hareket ettik. Bakıyorum ki Erzurum bir kez daha milli iradeye sahip çıkmaya hazır.
HER YERDE ÇAĞRIMI YİNELEYECEĞİM
Biz de Tunceli'ye giderek herkesi kucakladık, cemevinde misafir edildik. Herkesle kucaklaştık onurla bir kongre gerçekleştirdik. Bahçeli ne yaptı Ankara'da söylediklerini söyleyeceğim diye geldi Valilik önünde heyeti ile konuştu. Hakkari'de de bekliyoruz Van'da da Bitlis'te de. Vatanın her yerinde bekliyoruz. Milli sınırlar içerisinde vatan parçalanamaz bir bütündür düsturu ile her yere gideceğim ve her yerde bu soruyu soracağım. Sayın Bahçeli'ye gel deyeceğim. Bu meselenin üzerine bu kadar gitmeyebilirdim. Ama Bahçeli şunu bilmeli gece gündüz çalışan AK Partililere kimse ihanet ediyorsunuz diyemez. 
DEVLET DİYE KENDİNİ KASTEDİYOR
Gençlik yıllarını hatırladı bir slogan attı. Yufka yüreklilerle çetin yollar aşılmaz ama çetin yüreklilerle de gönüller kazanılmaz. Bizim yüreğimizin ne anlama geldiğini bir sabah vakti kucaklaştığımız Kerküklülere sorun. Cesaretimizi ölçeceksiniz bombalar altında kucakladığımız Gazzelilere sorun. Bizim yüreğimiz dünyadaki tüm mazlumları alacak kadar derindir, her zorlukla direnecek kadar güçlüdür cesurdur. Hiç merak etmeyin. Biz, kimsenin kimsenin karşısında eğilmedik eğilmeyiz. Allah'ın ve milletin huzurunda hesap veririz. Devlet el öptürmez, devlet diz çöktürmez devlet milletin huzurunda diz çöker ders alır ama millete diz çöktürmez. Madem el öptürmek konusu polemik oldu her halde devlet diye kendini kastediyor. Sıra sıra el öptürdüğünü biliyoruz. Herkese talimat veriyorum hiç bir AK Parti neferi ve hiçbir memur vatandaşa el öptürmeyecek. O devlet diye zihninde birşey tasavvur ediyor. Yukarda hakim olan talimat veren ferman veren ve Ankara'da oturup Türkiye'ye çeki düzen vermeye çalışan bir devlet. İşte Erzurum'un yıktığı anlayış budur. Devlet memur, millet amirdir. Millet hakimdir, devlet hadimdir. 
MİLLETTEN KOPUK DEVLET HUZUR GETİRMEZ
Erzurum'a gelsin yaşı yetenlere sorsun. Tek parti dönemi nasıldı diye. Biz diyoruz ki inşanı yaşat ki devlet yaşasın. O diyor ki devleti yaşat da insan ne olursa olsun. Milletten kopuk bir devlet vatana huzur da getiremez baki de olamaz. Birisi bu aziz devlete sahip çıkarak bu aziz devletin imkanlarını kullanarak millete zulmetmişse onun karşısında da kaya gibi dururuz. Evet vaktinde hata yapılmıştır zulmedilmiştir. Türkeş'e ve arkadaşlarına zulmedilmiştir. Dersim olaylarında Seyit Rıza'ya zulmedilmiştir. Adnan Menderes Yassı Ada'da zulmedilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti devleti bu zulümlerin karşısında başı dik duracaktır. 12 Eylül'de hapishanelerde Muhsin Yazıcıoğlu'na zulmedilenlere zulmedenler zalimdir. 
BAHÇELİ'NİN ZİYARETİNİ OLUMLU BULUYORUM
Sayın Bahçeli Tunceli'ye gideceğim dediğinde ilk destek Peygamber Efendimize hakaret eden CHP'li vekilden geldi ve bu ziyaret işbirliği ile gitti. İşbirliğiniz hayırlı olsun. Ama biz milletten destek alır, milletle işbirliği yaparız. Kılıçdaroğlu nasıl ki HDP ile anlaşıp Hakkari'ye gitmişti ve bayrak dalgalandıramamıştı. Bahçeli de Tunceli'ye gitmiş ve yine bayrağı dalgalandıramamıştır. Erzurum Kongresi budur. Sayın Bahçeli tek partili dönemi savunursa Türkiye'nin hiç bir yerine gidemez. Ama yine de Tunceli'ye gitmesini olumlu buluyorum. İnşallah diğer şehirlerimize de bekliyoruz. Bizim gidişimizi de görecek millet onların gidişini de.
BU MEMLEKETİ VANDALİZME TESLİM ETMEYECEĞİZ
Kılıçdaroğlu'ndan kendi milletvekilleri bizim iktidar umudumuz yok dediğinde birşey duyduğunu gördünüz mü hayır korkar. Şu veya bu milletvekili partiden istifa eder diye korkar. Biz birbirine kenetlenmiş AK Parti'yiz. Kılıçdaroğlu nasıl büyükşehirleri idare etmişsek devleti de idare ederiz dedi. Aman Kılıçdaroğlu, CHP'nin belediye tecrübesini insanlara hatırlatma. Onun için size oy vermiyorlar. Kendisi oy vermek için sandığın yerini bulamadı. İstanbul7un ilçelerini karıştırdı. Kağıthane diyemedi kağıttepe dedi. Konya'ya geldi Kırşehir adayımız hayırlı olsun dedi. Nereye geldiğini bilmiyor vatanın ilçesini ilini bilmiyor devletimi tanıyorum diyor. Önce gidin biraz tarih biraz coğrafya çalışın belki o zaman halkın anladığı dili öğrenirsiniz. Aramızdaki temel fark budur. Biz halkın anladığı dili çok iyi biliyoruz. Erzurum kendine yakışanı yaptı. Biz, merak etmeyin. Erzurum'dan aldığımız bu gür sesi her yere taşıyacağız. Ne Kobani olaylarını bahane ederek bu memleketi vandalizme teslim etmeye çalışanlara izin vereceğiz ne de belli bir yerde konuşup başka bir yerde konuşamayana boş bırakacağız. 
ERZURUM'DAN YENİ BİR REKOR BEKLİYORUM
Bütün illerimizde tam bir coşku ile kongrelerimizi tamamlayacağız sonra da seçimlere gideceğiz. İnşallah bütün Erzurum'dan bütün hepsinden bir söz bekliyorum. 2015 Haziran'ına giderken aynı kongredeki gibi aşk ve şevkle Milli İrade bu şehirde hakim olacaktır diyecek misiniz? Ve Erzurum hep yüzde 70'leri buldu. 2015'te inşallah yüzde 75'i aşmaya söz veriyor musunuz? Silme AK Parti milletvekilleri çıkarmaya söz veriyor musunzu? Erzurumlular bizden her türlü hak ettiği hizmeti alacak gönlümüzdeki yerini her zaman muhafaza edecektir. Erzurum kilidi Mülki İslam'ın Mevlama emanet olsun Erzurum. Sizi Allah'a emanet ediyorum milli iradeyi de demokrasiyi de size emanet ediyorum.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir