"MİLLETİ BÖLEN HİÇBİR SİYASİ SÖYLEME İZİN VERMEYECEĞİZ"

"MİLLETİ BÖLEN HİÇBİR SİYASİ SÖYLEME İZİN VERMEYECEĞİZ"
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Özgürlükçü bir anayasayı, milletin anayasasını, Türkiye'nin temel yasası olarak milletle yazmayı hedefliyoruz" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Özgürlükçü bir anayasayı, milletin anayasasını, Türkiye'nin temel yasası olarak milletle yazmayı hedefliyoruz" dedi.
Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti İstanbul 5. Olağan İl Kongresi'nde konuşan Davutoğlu, 2011 seçimlerine göre CHP'nin 33 ilde, MHP'nin de 47 ilde milletvekili çıkaramadığını, AK Parti'nin ise 78 ilde birden milletvekili çıkardığını, 7 Haziran'daki seçimlerde 81 ilde de milletvekili çıkaracaklarını söyledi. 
Davutoğlu, "Onlar kıyıların partisidir, bazıları. Cumhuriyet Halk Partisi gibi. Bazıları sadece İç Anadolu'nun partisi gibi. Bazıları sadece Doğu ve Güney Doğu Anadolu'da. Şimdi soruyoruz aziz İstanbullular; Diyarbakır'dan Edirne'ye, Hakkari'den Muğla'ya, Türkiye'nin her bir köşesini bünyesinde barındıran aziz İstanbullular, Türkiye'nin her yerinde siyaset yapan yegane parti AK Parti. Türkiye birleştiren, bütünleştiren yegane parti AK Parti. Türkiye'nin her yerinde milli birliği, beraberliği savunan yegane parti AK Parti'dir" diye konuştu.  
 "Çözüm süreci, AK Parti siyasetinin mutlaka başarıya ulaşması gereken en önemli projesidir"
Bu birlik siyasetlerinin günümüzdeki yansımasının çözüm süreci olduğunu anlatan Davutoğlu, "Bu salonda eminim, Türkiye'nin doğusundan batısından, kuzeyinden güneyinden gelen bütün dava arkadaşlarım, çözüm sürecinin milli birlik ve beraberlik projesi olduğunu biliyor. Sizin, kongremiz üzerinden bütün milletimize tekrar aynı mesajı iletmek istiyorum. Olağanüstü kongrede Sayın Cumhurbaşkanımız, emaneti bize tevdi ettiğinde, bu emanet olağanüstü genel kongrede onaylandığında, söz verdik Çözüm süreci, AK Parti siyasetinin mutlaka başarıya ulaşması gereken en önemli projesidir" ifadelerini kullandı. 
Çözüm süreci derken Muğla'da buluştukları Yörük Türkmen yiğitleriyle, Ege'de kucaklaştıkları Efelerle, Zeybeklerle, Trakya'da kucaklaştıkları Evlad-ı Fatihan ile Diyarbakır, Van, Batman'da kucaklaştıkları Kürt, Zaza yiğitleriyle, dün Sakarya'da kucaklaştıkları Kafkas, Balkan çocuklarıyla, Evlad-ı Şamil ile tek bir millet idealinin bugünkü yansıması olduğunu dile getiren Davutoğlu, şunları kaydetti: 
"Her ne suretle olursa olsun bu birliği, beraberliği kararlı bir şekilde korumaya devam edeceğiz. Buradan Türkiye'nin her bir köşesindeki vatandaşlarımıza sesleniyorum, hiç merak etmesinler bir daha kimse bu toprakları, bu ülkeyi bölecek şekilde faaliyet yapma fırsatı bulamayacak. Bu topraklarda Türk, Kürt, Zaza, Laz, Çerkez gibi ayrımlara dayalı siyaset hakim olamayacak. Alevi, Sünni ayrımı yapılamayacak. Herkes kendi kültürel kimliğini, istediği örfü yaşayacak ama tek bir milletin ferdi olduğunu unutmayacak. Tek devleti unutmayacak. Tek bayrağın aziz gölgesini koruyacak. Tek bir vatanın, vatanperver evlatları olduğunu unutmayacak."
"BİZ MİLLETİ BÖLEN HİÇBİR SİYASİ SÖYLEME İZİN VERMEYECEĞİZ"
Davutoğlu, konuşması sırasında partililerce yapılan tezahüratlar üzerine, "Allah bizimle, millet bizimle, İstanbul bizimle. İstanbul bizimle. İstanbul, Türkiye'nin her bir köşesini temsil eden İstanbul bizimle misin? Yeni bir destan yazmaya hazır mısın? Milli birlik, beraberlik söz konusu olduğunda dimdik durmaya hazır mısın? Birlik siyasetini zafere götürmeye hazır mısın? İstanbul, sonunda söyleyecektim ama bu evetlerin devamı gelmeli. İnşallah 7 Haziran'da yüzde 60 demeye hazır mısın? İstanbul siyasetin ibresidir. İstanbul'da birlik, beraberlik varsa Türkiye'de de vardır. Her bir İstanbul semtinde doğusuyla, kuzeyiyle, güneyiyle, batısıyla bütün bir Türkiye komşu olarak yaşar. Bir Balkan muhaciri ile bir Kafkas muhaciri yan yana yaşar. Şimdi bir Suriyeli ile bir Iraklı İstanbul'da huzur bulur" diye konuştu. 
Etnik ve mezhepsel milliyetçiliğe hiçbir şekilde izin vermeyeceklerine işaret eden Davutoğlu, "Alevi kardeşlerime de sesleniyorum. Hacıbektaş'ı, Tunceli'yi ziyaret ettiğimde yürekten söylediğim gibi; Alevi İslam kültürü bu toprakların bir rengidir. Bu renk hiçbir şekilde siyasi istismara mevzu edilmemelidir. Türkiye'de kimse Türk-Kürt, Alevi-Sünni ayrımı üzerinden bir siyaset yapamayacak. AK Parti oldukça, biz milleti bölen hiçbir siyasi söyleme izin vermeyeceğiz" dedi. 
Başbakan Davutoğlu, AK Parti'nin birinci siyaset ilkesinin birlik olduğunu anımsatarak, şöyle devam etti:
"Bir olalım, iri olalım, diri olalım. İkinci siyasi ilkemiz özgürlüktür. Hiçbir siyaset insana dayanmadıkça daim ve kaim olamaz. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın felsefesi, insan onuruna saygıyı gerektirir. İşte onun için AK Parti yola çıktığında yasaklara, yoksulluğa ve yolsuzluğa meydan okuyarak çıktı. 12 yıl içerisinde Türkiye'de özgürlükleri hayata geçiren bir siyaset takip ettik. Biz iktidara geldiğimizde, 28 Şubat'ın ağır baskısı toplumun üzerindeydi. Başörtülüler üniversite kapılarında tahkir ediliyorlardı. Sütçü İmam'ın torunları, üniversite kapılarında hakarete maruz kalıyorlardı. İmam hatip liselerine, ikinci sınıf evlat muamelesi yapılıyordu. Hapishanede oğluyla Kürtçe konuşmak isteyen annelere izin verilmiyordu. Gayrimüslim azınlıklar ve toplumun her kesimi, değişik şekillerde iç tehdit gibi algılanıyordu. AK Parti geldi ve şunu söyledi; insan onuru siyasetin esasıdır. İnsan onurunun teminatı da özgürlüklerdir. Olağanüstü hali kim kaldırdı? AK Parti. Başörtü yasağını kim kaldırdı İstanbullular? Kat sayı zulmünü kim kaldırdı? Her türlü zulme önce İstanbul direndi, önce AK Parti direndi, bütün Türkiye direndi. Direnmeye devam edeceğiz."
"Yeni anayasanın en temel ilkesi özgürlükçü olması olacak"
Başbakan Davutoğlu, 12 yıl içinde demokratikleşme paketleriyle büyük devrimlere imza attıklarını, büyük bir demokrasi hamlesini hayata geçirdiklerini, bu demokrasi hamlesinde artık Türkiye'de hiçbir vatandaşın inancı, örfü, adeti, dili dolayısıyla tahkir edilmediğini ve edilemeyeceğini aktardı. 
Gelecek dönemde, 7 Haziran'da milletten emanetini devraldıklarında en önemli hedeflerinden birinin özgürlükçü bir anayasayı, milletin anayasasını, Türkiye'nin temel yasası olarak milletle yazmak olduğunu vurgulayan Davutoğlu, "Yeni anayasanın en temel ilkesi özgürlükçü olması olacak. Özgürlükleri kısıtlayan, önce özgürlüklerle ilgili bazı imkanlar tanıyıp sonra bu özgürlükleri yok eden, kısıtlayan anayasa, 12 Eylül Anayasası tarihin çöplüğündeki yerini alacak, milletimizin seçtiği parlamento inşallah milletin iradesini yansıtan özgürlükçü, katılımcı bir anayasayı yazıp milletimize sunacak. Aziz İstanbul, yeni anayasa için, özgürlükler için ayağa kalmaya hazır mısın? 7 Haziran'da bize bu yetkiyi vermeye hazır mısın? Özgürlükler nasıl kişiler için önemliyse milletler için de önemlidir. Milletimizin istiklali, Misak-ı Milli ile milletimizin istiklali bu şehirde ilan edilmişti. Şimdi de inşallah milletimizin istiklalini daim kılacağız" şeklinde konuştu.  
 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir